חורחה ולדאנו, המנהל הספורטיבי של המועדון הנחשב לעשיר בעולם, ריאל מדריד, התגאה בקיץ כי ההשקעה האסטרונומית על רכש, בסך 300 מיליון דולר, דומה להפקת שובר קופות הוליוודי.
ואכן, המחיר ששולם עבור הבאתם של כריסטיאנו רונאלדו, קאקה, קארים בנזמה, צ'אבי אלונסו ועוד, דומה לסכום שעלה הסרט 'אווטאר'. אך בניגוד להצלחת הסרט, במדריד עדיין לא הצליחו לייצר להיט קופתי.
ספקית מוצרי ההלבשה של ריאל, אדידס, מסרה לאחרונה כי מספר החולצות שמכרו הבלאנקוס אינו עולה על אלה שנמכרו במועדונים כמו ליברפול וצ'לסי. בנוסף לכך, כמות הקהל באיצטדיון הברנבאו ירדה ב-7.8 אחוזים לעומת השנה שעברה, כאשר ספרד סובלת מהמיתון החמור ב-60 השנה האחרונות.
על מנת לעמוד בהוצאות הרכש בקיץ, נטל הנשיא פלורנטינו פרס הלוואות בסך 151 מיליון אירו (207 מיליון דולר) מבנקים ספרדים, באנקו סטאנדרד וקאחה מדריד. הרכש המאסיבי נעשה על מנת ליטול חזרה את ההגמוניה בליגה מברצלונה ולהסיר את קללת שמינית גמר ליגת האלופות, כשמאז 2004 ריאל לא עוברת את השלב הזה. הערב תנסה ריאל להתגבר על המנחוס ועל פיגור 1:0 מהמשחק הראשון מול ליון, בשמינית גמר הצ'מפיונס.
המצב הכלכלי הקשה במדינה מחריף את הניתוק בין המועדון הבזבזני לבין הרחוב הספרדי והשדרה הרחבה של אוהדי הכדורגל. בספרד 19.5 אחוזי אבטלה, השיעור הגבוה בגוש האירו. לפי הערכות, זאת הסיבה העיקרית לירידה במספר הצופים במשחקי הבית של הקבוצה, מ-73,157 בעונה שעברה ל- 67,461 השנה. המצב הכלכלי בספר פוגע כמובן במכירות המרצ'נדייז, בוודאי בהשוואה לאנגליה, שם המצב הכלכלי טוב בהרבה.
נקודת האור הפיננסית של ריאל הוא הסכם זכויות השידור עם מדיהפרו (Mediapro, חברה מברצלונה) שנחתם ב-2006 ומבטיח לה עד 2013 הכנסה כוללת של 1.1 מיליארד אירו. החוזה מספק למועדון יותר משליש מסך ההכנסות המצופות בריאל לשנת העסקים הקרובה, אותה העריכו בריאל ב-421 מיליון אירו.