ארסן וונגר מאמן ארסנל משקיף (צילום: רויטרס, רויטרס1)
ארסן ונגר באמירויות|צילום: רויטרס, רויטרס1

דווקא בימים בהם מתנדנדת הכלכלה העולמית, ובנקי ההשקעות קורסים וגורמים להרבה מתח וסימני שאלה בקרב חברות גדולות - יש בכדורגל מי שעומד להראות בפני הדירקטוריון והציבור תוצאות עסקיות מצוינות.

הכוונה היא למועדון הכדורגל הלונדוני הוותיק ארסנל, הממוקם בצפון העיר, שסיכם שנה פיננסית ויציג את נתוניה הרשמיים בקרוב.

התותחנים, שקיבלו החלטה אסטרטגית להפרד מאצטדיון הייבורי המיתולוגי ולעבור לאיצטדיון המודרני באנגליה "האמירויות" – עשו, כך מתברר, החלטה מצוינת.

המגרש הפך לעמוס ביותר בבריטניה וההכנסות של הקבוצה עלו בשיעורים חדים כאשר גם הביקושים לרכישת כרטיסים שומרים על ממוצע גבוה.

ארסנל תראה הכנסות שיהוו שיא בהיסטוריה שלה. כ-225 מיליון ליש"ט הכנסות וכ-50 מיליון ליש"ט רווח. הישג נאה למועדון שעדיין שומר על הזיקה האנגלית שלו ולא נמכר לבעלי הון מרוסיה או ארה"ב כמו קבוצות צמרת אחרות באנגליה.

שני הגורמים העיקריים להכנסות הגבוהות הן זכויות השידור מהטלוויזיה וההכנסות השוטפות מהאיצטדיון החדש וכל הפעילות הקשורה בו.

אנשי הכספים של המועדון ראויים לשבח נוסף. מסתבר כי סעיף הוצאות השכר של התותחנים הוא פחות מ-50 אחוז מההכנסות. מה שמשאיר בידי הבעלים סכומים נאים. ארסנל מובילה, מבחינה חיובית, את הפרמייר ליג ביחס בין הכנסות להוצאות שכר השחקנים.

ארסנל היתה עסוקה עם פינוי הייבורי בסכסוכי דיירים לא מעטים שלא חפצו להתפנות כדי לאפשר לקבוצה לממש את רעיונות הנדל"ן שלה. בסופו של דבר אחרי הסכמי פיצויים מסובכים וכותרות רבות באנגליה ארסנל הצליחה גם להקים את האמירויות וגם לפנות את אזור מגרש הייבורי. המגרש שכן ממש בלב שכונת מגורים, והפך לפרויקט נדל"ן גדול.

רוב הנכסים בפרויקט כבר נמכרו אולם המשבר הנוכחי עלול להאט את הקצב ולגרום לכך שהקבוצה לא תגיע ליעד המכירות שהציבה לעצמה בפרויקט המוערך בכ-350 מיליון ליש"ט.