(Getty) (צילום: ספורט 5)
(Getty)|צילום: ספורט 5
החיוך חזר (Washington Wizards) (צילום: ספורט 5)
החיוך חזר (Washington Wizards)|צילום: ספורט 5

לאורך כל החודשים האחרונים חיכינו לנקודת מפנה בעונת הרוקי של דני אבדיה, ובשעה טובה - היא הגיעה. כשהמתנו בסבלנות לאותו טוויסט בעלילה לא ציפינו מאבדיה להפוך ל"גו טו גאי" של וושינגטון או לספק מספרים זהים לאלו של הרוקיז המובילים, כי הנסיבות ברורות. בסך הכל ציפינו מאבדיה להזכיר את השחקן שהוא, ובשבוע האחרון האמריקאים סוף סוף זכו להכיר את מי שאנחנו כבר כמעט הספקנו לשכוח.

בין כל נקודות האור שצצו בשבוע האחרון, יש שני דברים עיקריים שמסמלים את המהפך בעונה של אבדיה. יותר מהנקודות, יותר מהדאבל דאבלים, יותר מהשלשות שהתחילו להיכנס, יותר מהמחמאות וגם יותר מהעובדה שדני נהיה שחקן פנטזי לגיטימי. הדבר הראשון הוא שובו של "הילד הרע" (עוד נתעכב על כך בהמשך) והדבר השני הוא משפט קצר של סקוט ברוקס, שמספר את כל הסיפור.

לאחר הניצחון על אורלנדו, בו אבדיה קלע 16 נקודות, ברוקס אמר: "דני בכיוון הנכון וניתן לראות זאת באמצעות הבעות הפנים שלו. אמרתי לו היום שאני נהנה לראות אותו מחייך והוא ענה לי 'קואץ', אני נהנה!'". וזאת בדיוק נקודת המפנה. אחרי ארבעה חודשים לא פשוטים בהם אבדיה נראה כבוי לחלוטין, התשוקה שלו חזרה ביחד עם הביטחון.

על הכדורסל עצמו אבדיה עוד יעבוד ואנחנו עוד נדבר, אבל לשמחתנו השלב הראשון בדרך לטופ מאחורינו. כל עוד דני יהיה שם מבחינה מנטלית וייהנה לבוא לעבודה, נוכל לישון בשקט גם עם 1 מ-10 מהשדה/משחקים בלי נגיעות בכדור/בעיית עבירות וכו'.

השבוע שהיה:
בין שבת לראשון: וושינגטון הפסידה 109:87 לדאלאס, אבדיה שמר על לוקה דונצ'יץ' וסיים עם 9 נקודות ו-8 ריבאונדים.

בין שני לשלישי: וושינגטון הפסידה על הבאזר 103:101 לטורונטו, אבדיה רשם דאבל דאבל שני העונה עם 12 נק' ו-10 ריב' ב-40 דקות (שיא עונתי).

בין רביעי לחמישי: וושינגטון ניצחה 116:131 באורלנדו, אבדיה קלע 16 נקודות (4 מ-7 משלוש) והוריד 5 ריב'.

דני דני ילד רע
אבדיה הוא שחקן אמוציונלי. הוא מעולם לא הסתיר את מה שהוא חושב או מרגיש, וזאת הסיבה שברוב שלבי העונה פשוט כאב לראות אותו. דווקא בגלל שידענו היטב איך אבדיה נראה על הפרקט כשהוא משחק עם ביטחון (כמו השבוע), זה היה לא קל לראות אותו מסתתר בתוך עצמו.

בשבוע הקודם משהו נדלק כשקלע את ה'דאגר' על דומנטאס סאבוניס והביט למעלה עם ידיים מונפות, ובמשחקים האחרונים שפת הגוף החיובית של אבדיה לקחה צעד קדימה. או אחורה היישר לימיו במדים הצהובים-כחולים. לראשונה העונה, אבדיה שוב נראה כמו שחקן שעולה על הפרקט במטרה לטרוף אותו, בלי פחד במה ובלי לדפוק חשבון לאף אחד. שימו בבקשה את הפן המקצועי של הכדורסל בצד, התרכזו בשפת הגוף של אבדיה ותנו לגיפים לנצח.

נתחיל עם ה-סל של השבוע, ולא בגלל הדאנק, אלא התגובה. אבדיה שם קץ לאדישות והחליף אותה בשאגה ראשונה לעונה שמבשרת המון. "הילד הרע" יצא החוצה, שהחיינו.  

via GIPHY

אם אבדיה הוא זה שמכניס את ווסטברוק לטירוף, מצבנו טוב. ראסל צולף שלשה שבאותו רגע הרגישה כמו שלשת ניצחון, ודני שוב לא מסתיר את התחושות.   

via GIPHY

עוד שאגה (וגם חגיגה א-לה מריו באלוטלי ביורו 2012), הפעם נגד אורלנדו. אי אפשר להביט בעיניים של אבדיה ולא לראות את השינוי. אל הסל עצמו מיד נגיע.

via GIPHY 

יודעים מה? לא חייבים שאגה כזו או אחרת כדי להיות מרוצים משפת הגוף של אבדיה. הרי רצינו לראות את דני משדר אכפתיות כלפי חוץ, וזה מה שהוא עשה כאן בסל האכזרי של גארי טרנט ג'וניור. ההשתטחות הזו על הפרקט + מה שהיה לו לומר בסיום ("קשה לי להפסיד, נשבר לי הלב") מוכיחים לנו שהגישה המיוחדת שלו כלפי המשחק לא הלכה לשום מקום.   

via GIPHY

והנה עוד רגע קטן שנראה רחוק שנות אור בפרקים מסוימים העונה. אבדיה נע ללא כדור, *דורש* מסירה מווסטברוק ומבצע מהלך "היי-לואו" בצורה מושלמת עם אסיסט חכם לרוי האצ'ימורה. כשדיברנו מתחילת העונה על אקטיביות בהתקפה, דיברנו על זה.  

via GIPHY

רוצים עוד מסירה שמעידה על IQ כדורסל גבוה? תקבלו עוד מסירה שמעידה על IQ כדורסל גבוה. גם כאן, כמו ברוב המוחלט של הפעולות של אבדיה לאחרונה, הוא פשוט מקבל את ההחלטה הנכונה. דאוויס ברטאנס לא מכריח זריקה לשם שינוי, ראסל מוצא את דני ודני משאיר כדור ביד שמאל לאלכס לן שמשלים שתי נק', כמו שכתוב בספר. מוזמנים לצפות שוב בכל המשחקים של וושינגטון העונה (אל תעשו את זה!), לא תראו הרבה מהלכים יפים כאלה.  

via GIPHY

דונצ'יץ'. אבדיה נתן לו פייט ראוי (Getty) (צילום: ספורט 5)
דונצ'יץ'. אבדיה נתן לו פייט ראוי (Getty)|צילום: ספורט 5

הכל כלול
אבדיה הראה לנו הכל מהכל בשבוע האחרון. הובלת כדור, שלשות, ריבאונדים, מסירות, הגנה, סלים מחצי מרחק ושתי חדירות שעכשיו נדבר עליהן. אבל קודם כל, קחו נתון שיעשה לכם טוב על הלב: עד השבוע האחרון, לאבדיה היו 14.1 נגיעות בכדור למשחק בחלק המגרש הקדמי (מקום 15 בוושינגטון העונה). בשלושת המשחקים האחרונים מספר הנגיעות של אבדיה בחלק הקדמי קפץ ל-26.3 (מקום רביעי בוושינגטון אחרי ווסטברוק, ביל והאצ'ימורה).  

את הסוף של המהלך הזה כבר ראינו, והנה ההתחלה. לפני שנתמקד בחדירה עצמה, שימו לב לווסטברוק שממש מחפש את אבדיה בפוסט, למרות נוכחותם של ביל, האצ'ימורה וברטאנס על הפרקט. ועכשיו למהלך - אבדיה מציג כאן חדירה טיפוסית: הולך חזק ימינה, משתמש קצת במרפק ומגיש את הכדור כשהיד מתחת לכדור. זה עבד מול אר ג'יי האמפטון בדוגמא שלפניכם, וגם לאורך העונה מול ארון גורדון, פרשס אצ'יווה ועוד. האם התנועה הזו תספיק מול שומרים טובים יותר? תכף נראה.

via GIPHY

אם נאמר את האמת, התנועה של אבדיה בחדירה למעלה היא רובוטית מדי. כמעט בכל פעם שהוא חדר על השומר שלו, זו הייתה התנועה, ומול שומרים טובים יותר יהיה לו קשה בהרבה. לכן, המהלך שאתם עומדים לראות הוא אחד המרשימים של אבדיה *העונה*.

כאן אבדיה מקבל מולו את כריס בושה, אחד החוסמים הטובים בעולם, והוא מראה שיפור משמעותי ביכולת שלו ללכת לטבעת. בניגוד לחדירה החדגונית נגד אורלנדו, פה אבדיה משנה מהירות ומנצל את הזריזות שלו כדי לחלוף על פני הסנטר (שהפציץ אתמול 38 נקודות ו-19 ריבאונדים). חיכינו ליצירתיות הזו מצד דני, ובהחלט קיבלנו אותה.  

via GIPHY  

שומרים על כוכבים
עצם העובדה שאבדיה קיבל את המשימה האישית לשמור על לוקה דונצ'יץ' בתחילת השבוע, מוכיחה לכולנו שבקבוצה מאמינים בו וזה אומר הרבה. והיכולת שלו בהגנה מול לוקה - אומרת עוד יותר. דונצ'יץ' נשמר על ידי אבדיה ב-36.8% מהזמן, וקלע 2 נקודות בלבד ב-20% מהשדה (1 מ-5 מהשדה). בשאר הזמן שלו על הפרקט, הפלא הסלובני קלע 24 נקודות ב-58% מהשדה (11 מ-19 מהשדה).  

במשחק שלאחר מכן אבדיה שוב הוצב מול כוכב היריבה, פסקל סיאקם, וגם לו עשה חיים קשים. על פי האתר הרשמי של ה-NBA, הפורוורד של טורונטו נשמר על ידי אבדיה ב-66.1% מההתקפות, וקלע מולו 4 נקודות בלבד ב-33.3% מהשדה (2 מ-6). נגד שאר שחקני הוויזארדס, הקמרוני קלע 18 נקודות ב-80% מהשדה.

העיניים על הדראפט
כחודש וחצי לסיום העונה, האנשים מסביב לוושינגטון (האוהדים וחלק מהתקשורת) הבינו שחלום הפלייאוף מנותק מהמציאות. בתחילת הדרך האוהדים בבירת ארצות הברית התלהבו מהצטרפותו של ראסל ווסטברוק, בכל זאת לא כל יום נוחת אצלם שחקן שיהיה בהיכל התהילה, אבל ככל שההפסדים נערמו להם בזה אחר זה, הקהל המקומי התפכח והבין שאם הוא רוצה לראות שינוי במועדון - הגיע הזמן להוציא את הטנקים.  

"גארי טרנט ג'וניור עשה לכולכם טובה", צייץ הכתב של וושינגטון קווינטון מאיו, אחרי שהוויזארדס הפסידו על הבאזר במגרשה של הראפטורס. בשבוע האחרון נושא "הטאנקינג" העלה הילוך, בכל פודקאסט של הקבוצה מדברים על זה והאוהדים חוגגים ברשתות כל הפסד עם תמונה של הכישרון הענק קייד קנינגהאם. אבדיה ואנחנו בוודאי יכולים להיות מרוצים מהשינוי הזה בגישה.

וושינגטון כרגע במקום ה-13 במזרח (מאזן 32:18), היא רחוקה ארבעה משחקים מהפליי-אין ושלושה מהמקום האחרון, בראדלי ביל סובל מפציעה מסתורית (למרות ששיחק נגד אורלנדו), הלילה היא מתחילה מסע משחקי חוץ קשה במערב ונותרו לה 22 משחקים לשנות את פני המועדון. בקיצור, הפסד = ניצחון.  

מדד הרוקיז:
הממוצעים של אבדיה בשבוע הקודם: 31.1 דקות, 7.8 נקודות ב-34.4% מהשדה, 29.4% משלוש ו-57.1% מקו העונשין, 7.8 ריבאונדים, אסיסט, 0.5 איבודים, 0.8 חטיפות, 0.3 חסימות ומדד פלוס מינוס של 5.3-.

הממוצעים של אבדיה השבוע: 36.2 דקות, 12.3 נקודות ב-45.2% מהשדה, 35.3% משלוש ו-100% מהעונשין, 7.7 ריבאונדים, 1.3 אסיסטים, 0 איבודים, 0 חטיפות, 0.3 חסימות ומדד פלוס מינוס של 2.7+.

הממוצע העונתי: 23.5 דקות, 6.6 נקודות ב-42.7% מהשדה, 32.7% משלוש ו-64.7% מקו העונשין, 5.0 ריבאונדים, 1.2 אסיסטים, 0.7 איבודים, 0.5 חטיפות, 0.2 חסימות ומדד פלוס מינוס של 1.6-.

ההשוואה לשאר הרוקיז העונה (למעלה מעשרה משחקים ו-10 דקות למשחק)
דקות: מדורג 12 (12 בשבוע שעבר, אייזק אוקורו ראשון עם 32)
נקודות: מדורג 20 (21 בשבוע שעבר, אנתוני אדוורדס ראשון עם 17.8)
אחוזים מהשדה: מדורג 25 (23 בשבוע שעבר, אונייקה אוקונגוו ראשון עם 59.7%)
אחוזים משלוש: מדורג 24 (25 בשבוע שעבר, סייבן לי ראשון עם 50%)
אחוזים מהעונשין: מדורג 36 (35 בשבוע שעבר, עמנואל קוויקלי ראשון עם 89.4%)
ריבאונדים: מדורג 5 (5 בשבוע שעבר, אייזאה סטיוארט ראשון עם 6)
אסיסטים: מדורג 27 (24 בשבוע שעבר, לאמלו ראשון עם 6.1)
איבודים: מדורג 30 (27 בשבוע שעבר, לאמלו מוביל עם 2.8)
חטיפות: מדורג 23 (19 בשבוע שעבר, לאמלו ראשון עם 1.6)
חסימות: מדורג 26 (23 בשבוע שעבר, ג'יימס ווייזמן, אייזאה סטיוארט, ג'יידן מקדניאלס, קניון מרטין ג'וניור ואלכסיי פוקושבסקי ראשונים עם 1.0)
מדד הפלוס מינוס: מדורג 19 (21 בשבוע שעבר, זדמונד ביין, קסבייר טילמן וקוויקלי ראשונים עם 1.2+)

*מאז ה-29 במארס (שישה משחקים), דני אבדיה מוביל את כל הרוקיז בריבאונדים למשחק עם 8.2 כאלה. הבא אחריו ברשימה הוא אייזאה סטיוארט מדטרויט עם 6.7.

מה הלאה?
בעוד שעות ספורות, ב-05:00 בין שישי לשבת, אבדיה יפגוש לראשונה בקריירה את סטף קרי וגולדן סטייט שצמאים לעוד ניצחונות על מנת לטפס במעלה טבלת המערב (כרגע במקום העשירי). בין שבת לראשון וושינגטון תתארח אצל פיניקס הלוהטת, בין שני לשלישי אצל מוליכת המערב יוטה ג'אז ובין רביעי לחמישי היא תסגור את המסע שלה בסקרמנטו. כזכור, את פיניקס ויוטה הוויזארדס כבר ניצחו העונה.

בין אם אבדיה ימשיך את הכושר הנהדר או יאבד את המומנטום, הוא כבר הוכיח לוושינגטון במשחקים האחרונים שיש עם מה לעבוד ועם מי לצאת ל'טאנקינג', ולנו הוא הוכיח שמומלץ לקום באמצע הלילה. אוטוטו עונת הרוקי הזו תגיע לסיומה, אז תיהנו ממה שנשאר, תסמכו על התהליך ותחזיקו אצבעות שנקבל עוד רגעי קסם מאבדיה כמו נגד המג'יק.