mako
פרסומת

פנאתינאיקוס אלופת היורוליג לעונת 2008/9

גמר הפיינל-פור: היוונים ניצחו 71:73 את צסק"א בתום מותחן אדיר. הירוקים הובילו ב-23 הפרש, הרוסים חזרו, אך שישקאוסקאס החטיא שלשה עם הבאזר

פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

שוב הוכיח זליקו אוברדוביץ' שכשמדובר במשחקים הגדולים, הוא המאמן הטוב באירופה. קבוצתו של הסרבי ניצחה 71:73 את צסק"א מוסקבה של אטורה מסינה בגמר הפיינל-פור בברלין וזכתה באליפות יורוליג שניה ב-3 שנים.

הניצחון היה יכול להגיע הרבה יותר בקלות לקבוצה היוונית. הירוקים הובילו ב-20 הפרש בתום המחצית הראשונה (28:48) ונראו בדרכם לניצחון קליל על מסינה וחבורתו.

שחקני פנאתינאיקוס חוגגים הערב בברלין
שחקני פנאתינאיקוס חוגגים הערב בברלין | צילום: רויטרס

למרות שמכבי ת"א לא הגיעה לברלין, לישראל היתה נציגות בגמר בדמות השופט, סמי בכר, שהציג יכולת טובה במשחק החשוב.

פנאתינאיקוס פתחה עם: ואסיליס ספאנוליס, דרו ניקולאס, אנטוניס פוטסיס, סטרטוס פרפרוגלו וניקולה פקוביץ'. צסק"א מוסקבה התחילה עם: ג'יי.אר הולדן, טראג'ן לנגדון, ויקטור חריאפה, מתיאס סמודיס וארזם לורבק.

רבע ראשון - 16:21 לפנאתינאיקוס
הפתיחה היתה של צסק"א, שעלתה ליתרון 2:6 עם נקודות של חריאפה והולדן. עוד זריקת ניתור מוצלת של הולדן יחד עם אסיסט של הגארד האמריקני-רוסי העלו את הקבוצה של מסינה ל-4:10. ספאנוליס השיב בשלשה מהצד השני.

ספאנוליס הצליח להשאיר את פנאתינאיקוס במשחק עם 7 מתוך 9 הנקודות הראשונות של הירוקים. הקאמבק של היוונים הושלם עם נקודות של ניקולאס שעשו 12:13 לקבוצה של אוברדוביץ'.

חריאפה והולדן החטיאו ממצבים נוחים ואיפשרו לפקוביץ' להגדיל את היתרון של פאו. בצד השני הולדן עזר לצסק"א לשמור על מרחק נגיעה עם אסיסט נפלא ללורבק וליי-אפ קליל מתחת לאף של הגנת פנאתינאיקוס. בסוף הרבע - 16:21 לפאו.

מחצית - 28:48 לפנאתינאיקוס
פנאתינאיקוס עוד עלתה ל-16:23 בפתיחת הרבע. 3 נקודות רצופות של סמודיס צימקו את הפער, אך שאראס סוף סוף נכנס למשחק והעלה ל-19:26 עם שלשה. שלשה נוספת של דיאמנטידיס ועוד סל של ניקולאס הורידו את הקבוצות לפסק זמן ב-19:31 לפנאתינאיקוס.

ספאנוליס מנסה להתחמק מהשמירה
ספאנוליס מנסה להתחמק מהשמירה | צילום: רויטרס

דווקא כשנראה היה שצסק"א מצליחה לחזור, דיאמנטידיס השחיל עוד שלשה ותקע עוד פגיון בלב של השחקנים של הקבוצה הרוסית - 21:36. שישקאוסקאס קלע את הנקודות הראשונות שלו, אבל פוטסיס קלע שלשה והגדיל את הפער ל-16 נקודות.

פרסומת

מטח השלשות של פאו המשיך עם אחת של ספאנוליס על השמירה, צסק"א היתה אובדת עצות. המשחק התחיל להתחמם לקראת המחצית כשספאנוליס והולדן מעורבים בתקרית דחיפות קטנה. שאראס קלע עוד שלשה ה-7 של פאו וניקולאס את ה-8 עם סיום המחצית - 28:48 לפנאתינאיקוס.

רבע שלישי - 46:56 לפנאתינאיקוס
שאראס התחיל את הרבע השלישי מאיפה שהוא הפסיק במחצית הראשונה - עם שלשה. זריקות מוצלחות מהעונשין של לנגדון עזרו לצסק"א לצמק מעט את הפער ל-51:33. הזריקות של הרוסים לא נכנסו והפער לא צומק, פאו המשיכה לשייט לניצחון.

היתרון כבר עלה ל-23 נקודות עם שלשה של פוטסיס, אז נעצרה פנאתינאיקוס והרוסים צימקו ל-56:40 עם נקודות של לנגדון. האמריקני של צסק"א נכנס למשחק ותפר שלשה שהשלימה ריצת 0:10 של קבוצתו בדרך לפסק זמן של אוברדוביץ'.

עד סיום הרבע הצליחה הקבוצה של אטורה מסינה לצמק את הפער ל-10 נקודות בלבד - 56:46, כשהיא משאירה לעצמה סיכוי סביר לחזור למשחק ואולי לקחת הביתה את הגביע עם קאמבק ענק.

סיום - 71:73 לפנאתינאיקוס
פלאניניץ' המשיך לנגוס ביתרון של פנאתינאיקוס ומד הלחץ עלה על הספסל של אוברדוביץ'. סמודיס עוד עשה 56:50 לפני ששלשה של פוטסיס עצרה את הריצה של צסק"א מוסקבה על 0:17.

6 נקודות רצופות של פרפרוגלו, הגיבור הלא מושר של פאו, שמרו על הפער הדו-ספרתי של של היוונים - 54:65. שלשה של שישקאוסקאס הורידה את הפער ל-8 נקודות בלבד. הולדן הוריד את הפער ל-5 בלבד, ספאנוליס השיב עם שלשה. חריאפה החזיר מייד עם שלשה בצד השני.

פרסומת

צסק"א לא ויתרה על המשחק ודקה וחצי לסיום הוריד סמודיס ל-4 הפרש בלבד עם שלשה. חריאפה החטיא שתי זריקות מהקו והתוצאה נשארה 70:66. דיאמנטידיס איבד כדור בעבירות 8 שניות והכדור חזר לצסק"א.

שלשה ענקית של שישקאוסקאס צימקה את הפער לנקודה בלבד. דיאמנטידיס היה קר וקלע 2 מהקו 10 שניות לסיום. שישקאוסקאס קלע 2 מהקו אחרי עבירה מכוונת של פאו 8 שניות לסיום. שאראס לא עמד במתח ו-6 שניות לסיום קלע רק אחת מהקו. שישקאוסקאס היה יכול לנצח את המשחק עם שלשה בסיום, אך החטיא - התואר הולך ליוון.