(אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(אלן שיבר)|צילום: ספורט 5

האם היורוליג עומדת בפני מהפכה? ובכן, ייתכן מאוד שכן. הבוקר (שלישי), נערכה ישיבת חירום בין 8 מתוך 13 בעלות המניות, ביניהן מכבי ת"א, כשהנושא העיקרי שעמד על הפרק הוא עתידו של הנשיא, ג'ורדי ברתומאו.

על פי הדיווחים שעלו ביוון, לישיבת הדירקטוריון, שהתקיימה בברצלונה רק חודש אחרי ישיבת חירום אחרת שהתקיימה באתונה, ברתומאו לא הוזמן. בדיון עלו התכניות לגבי עתיד המפעל, ובעיקר חוסר שביעות הרצון של הקבוצות מתפקוד הנשיא.

בין הקבוצות שיצאו נגד ברתומאו היו מכבי, כאמור, כמו גם אולימפיאקוס, פנאתינייקוס, ז'לגיריס, אנדולו, מילאנו, באיירן מינכן וצסק"א. כל אלה הודיעו לג'ורדי ברתומיאו על סיום דרכו כמנכ"ל המפעל בקיץ הקרוב, אחרי יותר מ-20 שנה בתפקיד. עדיין לא נמסרה תגובה רשמית מברתומיאו או מהיורוליג.

עוד נאמר שריאל מדריד, ברצלונה, באסקוניה, פנרבחצ'ה ו-וילרבאן שמרו על עמדה נייטרלית ולא תקפו את ברתומאו - שיהחסים בינו לבין חלק מהקבוצות עלו על שרטון כבר לפני תקופה ארוכה. "קשה לצפות שינויים באמצע העונה, אבל כל הסימנים מצביעים על כך שברתומאו יסיים את תפקידו בקיץ הבא", נכתב בדו"ח.

ואם עד כה לא עלו שמות אופשריים של מחליפים, אזי שבישיבה הזו הם כבר עלו. מדובר בפאולינאס מוטיייונאס, ג'נרל מנג'ר ז'לגיריס, ומרקו פשיץ׳, הג'נרל מנג'ר של באיירן מינכן.

ביוון ניסו לנתח את הסיטואציה המורכבת: "מועצבת בעלי המניות שכונסה הייתה קריטית, התדירות הגבוהה שבה מתקיימות פגישות בין בעלי המניות מצביעה על חומרת המצב. מטרת הקבוצות היא לאחד כוחות נגד ברתומאו".

עוד דובר בישיבה על התפלגות ההכנסות של היורוליג, ועל הדרך בה הקבוצות מוציאות את הכסף. חלקן בעד גמישות כלכלית, משמע הוצאות גדולות מהכנסות, בעוד האחרות בעד מודל אחראי יותר שבו ההכנסות וההוצאות קשורות. אלא שעל מנת לאפשר את האופציה השנייה, ההכנסות חייבות להיות גבוהות יותר - כך נטען בישיבה.