בשקט, בשקט, כמעט בלי להרגיש, מתקיימת בימים אלה בטורקיה אליפות העולם בכדורסל. בניגוד כמעט מוחלט למונדיאל הכדורגל שהסתיים לפני כחודשיים, אליפות הכדורסל כמעט ולא זוכה להייחסות מקומית, בעיקר בשל העובדה שהמשחקים אינם משודרים בישראל.
רבות דובר בשנה האחרונה על השינוי בגישה של טורקיה כלפי המערב והעדפת מנהיגי המדינה לאמץ אורח חיים מוסלמי. נוהג זה בא לידי ביטוי גם במסגרת המונדובסקט, בו נאסר על להקת המעודדות החטובות, לרקוד ולהופיע במהלך משחקיה של המארחת טורקיה.
ארבע להקות מעודדות (צ'ירלידרז) מאוקראינה, רוסיה וליטא, הוזמנו להופיע במהלך ההפסקות ופסקי הזמן של המשחקים כנהוג בארה"ב וברוב מדינות המערב. הצעירות היפהפיות נוטלות חלק במשחקים הנערכים בארבע ערים בטורקיה: אנקרה, איסטנבול, איזמיר וקייסרי. הלהקה מאוקראינה, ה'רד פוקסס' (שועלות אדומות), המופיעה באנקרה, העיר המארחת את משחקיה של טורקיה, שבתה ממלאכה בשלושת משחקיה האחרונים של הנבחרת המקומית, ששומרת עד כה על מאזן מושלם של ארבע נצחונות.
כתב רויטרס דיווח לפי גורם הבקיא בפרטים, שנציגים בממשלת טורקיה, בראשה עומד ארדואן ממפלגת הצדק והפיתוח האיסלאמית, פנו באופן בלתי פורמלי למארגני האליפות בבקשה לקיים את משחקי הנבחרת המארחת ללא נוכחות המעודדות. ראש הממשלה ארדואן, אגב, נכח במשחק הנבחרת מול רוסיה בתחילת השבוע, מלווה באשתו, הנוהגת להופיע בציבור בכיסוי ראש.
בנוסף לכך, במהלך המשחק שהתקיים אתמול בין ארה"ב לאיראן, רקדו המעודדות, שבדרך כלל מופיעות בלבוש מינימלי, עם חולצת טי שכיסתה את חמוקיהן והשאירה הרבה, יש שיגידו יותר מדי, מקום לדמיון.
פטריק באומן, המנהל האחראי מטעם פיב"א על המונדובסקט, הודה כי נעשו התאמות מיוחדות בלבוש הרקדניות. "אנחנו רוצים שבידור יהיה חלק ממשחק הכדורסל. אם יש צורך לעשות התאמות זה בסדר מצידנו. צריך לשמור על האיזון כדי לאפשר מצד אחד לנבחרות השונות לייצג את התרבות שלהן ומאידך לגרום להתרגשות ולבידור שילוו את האליפות", אמר באומן במסיבת עיתונאים.