בשורה אחת: יאניס השתווה לג'ורדן ושאקיל
נתונים מפלצתיים ליווני במשחק 6 מול פיניקס. המספרים

הוא עשה זאת: בגיל 26 ובעיניים דומעות, יאניס אנטטוקומפו זכה - סוף סוף - באליפות. הבוקר (בין שלישי לרביעי), מילווקי באקס והפורוורד היווני ניצחו 98:105 את פיניקס סאנס, גברו 2:4 בסדרת הגמר - וזכו באליפות ראשונה מאז 1971. היווני סיים עם לא פחות מ-50 נקודות. 50! כמה זה היסטורי? ניתן למספרים לדבר.
רוצים עוד? בבקשה. שני שחקנים בלבד בכל ההיסטוריה קלעו 40 נקודות במשחק שלם (יחד עם עשרה ריבאונדים). הקודם היה שאקיל אוניל, בסדרת הגמר של הלייקרס בשנת 2000. יאניס גם הגיע למשחק ה-12 שלו (!) בפלייאוף עם 30 נקודות ו-10 ריבאונדים ומעלה. הוא השתווה בכך לאגדה אחרת, אלג'ין ביילור, שעשה זאת גם 12 פעם. רק שחקן אחד עשה זאת יותר - שאקיל אוניל.
בנוסף, רק שני שחקנים בהיסטוריה הצליחו להשיג את הדבר הבא: יותר מתואר MVP אחד בעונה הסדירה, שחקן ההגנה של העונה וה-MVP של סדרת הגמר. הראשון היה מייקל ג'ורדן, והשני הוא יאניס אנטטוקומפו. אין עוד מלבדם.
מילווקי היא הראשונה שזוכה באליפות אחרי פיגור 2:0 בגמר מאז 2006. הפעם האחרונה שקבוצה עשתה זאת, היתה מיאמי היט ב-2006, שהובלה על ידי דוויין ווייד, ששיחק באוניברסיטת מארקט במילווקי.