סידי היה חסר בבלומפילד?
דווקא בעונה כזאת, קבוצת הכדורסל הייתה זקוקה לאיזשהו ניצחון מוראלי קטן על קבוצת הכדורגל הדורסנית של המועדון – והיא קיבלה את זה. הכרוז של שתי הקבוצות, שי סידי, הגיע ליד אליהו ולא לבלומפילד. לא ברור מה קרה בדיוק מאחורי הקלעים, אבל כשסידי "שידר" את הפנדל של זהבי לכמה מאות אוהדים שצפו במשחק הכדורגל על קוביית המסכים במרכז האולם ביד אליהו, קשה היה שלא להבחין שהוא היה מעדיף להיות באצטדיון עם הדשא מאשר באולם עם הפרקט.
אני אחזור על זה שוב, כי זה לא ברור מאליו. ברבע הראשון של המשחק, שמעו השחקנים במגרש עידוד של כמה ליטאים בודדים – ולא של אלפי אוהדי מכבי – פלא שהמכבים פתחו את המשחק בצורה מחרידה עם פיגור 17:3? עם קשר או בלי, האוהדים הליטאים, שלא היה צריך מכשיר ינשוף כדי לזהות שהם מאוד, מאוד שיכורים – החלו להצדיע במועל יד כלפי הפרקט, ואנשי אבטחה הגיעו למקום והרחיקו אותם מהמגרש. מוזר שלא עושים את זה בדרבי.
זו עונה מדכאת לאוהדי מכבי, בעיקר כי היא מזכירה נורא את העונה שעברה. שוב פעם דורסים את אירופה בשלב הראשון, ושוב פעם מבינים שזה לא יספיק בשלב הבא. אחרי ההפסדים הקשים והמאזן הבלתי נתפס בליגה הישראלית, קשה אפילו לתאר את מכבי כראש לשועלים.
זו עונה מדכאת לאוהדי מכבי, כי הם באמת מבינים כדורסל – והם מבינים שהכדורסל הזה לא יספיק בהמשך. הרבה נסים גדולים רשומים בדברי הימים של מכבי תל אביב, הרבה פעמים המזל הלך איתה – אבל גם הצהובים האופטימים ביותר יודעים את האמת – המזל הולך עם הטובים. ומכבי של השנה פשוט לא מספיק טובה.
זו עונה מדכאת לאוהדי מכבי תל אביב בכדורסל, כי יש להם קבוצה מדכאת. זה בולט במיוחד דווקא בניצחונות.
אז מי הבעיה של מכבי: פדרמן או בלאט?
להלן התכתבות בצ'אט של הפייסבוק ביני לבין איתי, אוהד מכבי שרוף שהיה איתי בטירונות בצבא:
- תגיד סלונים, למה אתה מגן כל הזמן על הפדרמנים?
- מתי הגנתי על הפדרמנים?
- בטורים שלך במאקו, אתה כל הזמן מגן על הפדרמנים.
- אני באמת לא מצליח להיזכר בפעם אחת שכתבתי משהו על הפדרמנים.
- נו בדיוק. בעצם זה שאתה לא כותב נגד הפדרמנים, אתה מגן עליהם. ככה זה בתקשורת היום.
אלא שאין משקל כבד במכבי תל אביב. למרות הכותרות, ואולי אפילו קצת בגללן – מצב הרוח הכללי במכבי תל אביב הוא "ביזנס אז יוז'ואל". ואולי כאן טמונה בעצם הבעיה של מכבי תל אביב הנוכחית. הביזנס החליף את התשוקה. אין כרגע אף שמלוק או מוני שיעירו את השחקנים הרדומים, אין איזה דריק שארפ שיסביר לשחקנים הזרים מה זה מכבי, כתבי החצר הוחלפו בהודעות לעיתונות, האוהדים ביציעים המרכזיים לא זוכרים מתי בפעם האחרונה הם קמו כדי למחוא כפיים לשחקן שהוחלף ויותר אנשים נמצאים בתור למקדונלד'ס בתחילת הרבע השלישי מאשר באולם.
יש הרבה בעיות במכבי תל אביב, וקצרה היריעה מלהכיל את הגורמים להן. אבל אפשר להגיד בביטחון – אי אפשר להפיל את המצב של מכבי תל אביב על איש אחד, לא משנה אם קוראים לו בלאט או פדרמן. דבר אחד בטוח, לא קוראים לו מיטש.