אשדוד חוגגות, תמונה אופיינית העונה (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
אשדוד חוגגות, תמונה אופיינית העונה (קובי אליהו)|צילום: מערכת ONE

בסוף סדרת חצי גמר הפלייאוף בין האלופה רמת השרון לבין רמת חן התמקמו מספר אוהדים של רמה"ש מול טלוויזיה קטנה בפרוזדור צר באולם הכדורסל על שם "זיסמן", כל זאת כדי לצפות בדקות המאני-טיים של המשחק בין אליצור רמלה למכבי אשדוד ולגלות מי תהיה היריבה אותה יפגשו בגמר הפלייאוף.

עוברי אורח תהו אודות ההתקהלות ההמונית וגם אלו שניסו להצטופף פנימה ולגלות את הסיבה להמולה נוכחו לדעת שעשרות האדומים הלהוטים מייחלים לראות את היריבה המושבעת, רמלה, מודחת ומסיימת את דרכה במהרה. "מה קורה לכם? אשדוד הרבה יותר טובה מרמלה, אתם אמורים לעודד בדיוק את הקבוצה ההפוכה", אמר אחד האוהדים".

השאר לא ממש השתכנעו מדבריו ובפיהם היתה תשובה ברורה לנסיבות הבחירה: "תבינו, אנחנו פשוט לא רוצים לראות את רמלה בגמר. אם זה אומר שנפגוש את אשדוד שעל הנייר היא קבוצה יותר טובה. זה עדיף מבחינתנו, ובנוסף ניצחנו אותם פעמיים העונה".

ומה אתם חושבים? אוהדי רמה"ש יכולים להיות  רגועים לקראת סדרת הגמר? כנראה שלא. הנה כמה עובדות שאולי יחזירו את האדומים לקרקע ויבהירו להם מי היא בדיוק היריבה אותה יפגשו בגמר.

סיפור הצלחה בן 8


לפני 8 שנים עלתה הקבוצה מעיר הנמל לליגת העל וכבר עכשיו אפשר להגיד שמה שנעשה במועדון הוא סיפור הצלחה שהרבה מקבוצות ליגת העל יכולות לשאוב ממנו עידוד.

אורנית שוורץ. שחקניות צריכות לדעת שיש להן סיכוי לשחק (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
אורנית שוורץ חוגגת את הזכיה בגביע ווינר (קובי אליהו)|צילום: מערכת ONE

עד העונה הנוכחית השקיעו באשדוד בעיקר במחלקת הנערות כשהקבוצה הבוגרת בנויה בעיקר על שחקניות צעירות יחד עם זרות בינוניות, מה שהספיק בשנים האחרונות רק כדי לדגדג את חבורת הצמרת.

השנה החליטו בקבוצה לשנות קונספט ויחד עם המאמן, עדן ענבר, שהחליף את דליה בושינסקי באמצע העונה שעברה, הוחלט לשים דגש על שחקניות ישראליות בכירות ובעלות ניסיון ואי שם בפגרת הקיץ הגיעו לקבוצה שחקנית נבחרת ישראל בעבר, אורנית שוורץ, לנה מוסטפינה, ריבי גרינבוים (שהצטרפה מאוחר יותר) גארדית נבחרת ישראל, שירן צעירי ולירן בוכריס שהצטרפו אל נופר שלום ובכך השלימו סגל ישראלי רחב ומנוסה.

מה הסוד של המועדון? מאמן אשדוד, עדן ענבר ניסה להסביר: "מה שמייחד אותנו העונה זאת הקבוצה, במלוא מובן המילה. יש לנו אוסף של שחקניות שהתלכדו לקבוצה אחת וזה מה שגורם לנו להיות מה שאנחנו".

עדן ענבר עם שירן צעירי (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
עדן ענבר עם שירן צעירי (קובי אליהו)|צילום: מערכת ONE

כל קבוצה בליגת הנשים שמחשיבה את עצמה כמועדון גדול, נהנית מקהל גדול ותומך. גם באשדוד ידעו זאת והחל מתחילת העונה עובדים במועדון על מנת למשוך כמה שיותר קהל למשחקי הבית של הקבוצה דרך אירועים חברתיים, שלטי פרסום ועוד. בתחילה זה הלך פחות טוב אך במהלך העונה לא פעם אחת הצליחו החניכות של עדן ענבר להביא לאולם הביתי כ-600 צופים וככל שהקבוצה רצה יותר טוב על המגרש, גדשו האוהדים את היציעים, בעיקר במשחקי חצי הגמר נגד רמלה שם האולם הביתי היה מפוצץ ב-1,200 צהובים-כחולים.

"האוהדים שלנו זה משהו בלתי רגיל, זה קהל שנבנה לאט לאט ואני חושב שהיום באשדוד יש בין 800 ל-1,200 צופים בכל משחק בית שלנו. אני חושב שהקרדיט בנושא מגיע להנהלת הקבוצה. כמובן שהשחקניות והצוות המקצועי תרמו לעניין דרך ההצלחות.  אני לא חושב שיש כמו האוהדים שלנו בליגת העל לנשים", ציין המאמן.

הקהל של מכבי אשדוד נשים (ONE) (צילום: מערכת ONE)
הקהל של מכבי אשדוד בפעולה|צילום: מערכת ONE

"רצות לעשות היסטוריה"


יו"ר הקבוצה, נאור גלילי, הסביר מה עושה ההנהלה בכל הנוגע לשיווק: "רצינו ליצור הזדהות בין התושבים לקבוצה. בתחילת העונה יצאנו בסלוגן: 'רצות לעשות היסטוריה'. אין ספק שהתוצאות הטובות שלנו בתחילת השנה נתנו תחושה לתושבי העיר שמתנהל פה משהו רציני. היום אנחנו לא ישנים בלילה כדי לבדוק איך אנחנו מסדרים את כל נושא הכניסה למשחק השני נגד רמה"ש שייערך אצלנו בבית".

נאור גלילי. &
נאור גלילי (אלעד ירקון)|צילום: מערכת ONE

מלבד הפן המקצועי הדבר החשוב ביותר בכל מועדון ספורט הוא ההתנהלות שלו. לפני כחמש שנים הגיע למועדון כדורגלן העבר, נאור גלילי, שקיבל לידיו את תפקיד היו"ר ועימו הגיע אלון בן זקן שמונה למנכ"ל.

השניים קיבלו את הקבוצה והחלו לבנות אותה כמעט מן היסוד. "כשהגענו למשחק הראשון לפני חמש שנים היו 4 אוהדים ביציע, ההורים של המאמן ושנינו", אמר גלילי והמשיך: "מעבר להצלחת הקבוצה הבוגרת כשהגענו לא היה למועדון מחלקת נוער. כיום, חמש שנים אחרי אנחנו נחשבים לאחת האגודות הטובות ביותר בכדורסל הנערות".

"בתחילת הדרך התוונו לעצמנו יעדים ומטרות, רצינו להיות קבוצה לגיטימית בליגת העל", הוסיף גלילי, שלפני שלוש שנים הפתיע כשהכריז עד שנת 2010 שהקבוצה תזכה בתואר. כשהוא מסתכל על ההצהרה היום הוא מסביר: "ברגע שאתה מתנהל תוך כדי דפוסי ניהול נכונים עם ידע, יעדים ומטרות, הסיכוי שתפספס כאלה הצהרות הוא נמוך ולכן היה לי את הביטחון להגיד את הדברים גם לפני שלוש שנים". מעבר לכך יש לציין כי למרות ההצלחות של אשדוד מבחינה תקציבית למועדון מעיר הנמל התקציב החמישי בגודלו בלבד בליגה.

שחקניות מכבי אשדוד באימון (אלעד ירקון) (צילום: מערכת ONE)
שחקניות מכבי אשדוד באימון (אלעד ירקון)|צילום: מערכת ONE

ומה בנוגע לפן המקצועי לקראת הגמר? אם שואלים את ענבר, סדרת הגמר לא הולכת להיות פשוטה בכלל. גם הוא יודע שרמת השרון, מלבד היכולות על המגרש, מביאה איתה הרבה ניסיון ומסורת. ענבר: "ניסיון ומסורת זאת פונקציה גדולה, אבל יחד עם זאת זה דבר נרכש. כולנו השתפרנו ככל שהפלייאוף התקדם. אין ספק שלרמת השרון יש יתרון עלינו בכל הנוגע לניסיון במעמדים הללו, הן מבחינת השחקניות שחוו את המעמדים הללו והן מבחינת צוות האימון".

ענבר הוסיף: "הגענו לסדרת הגמר בדלת הראשית. היינו בכל העונה אחת משתי הקבוצות הכי טובות בליגה, סיימנו את העונה עם מאזן בלתי רגיל (3 הפסדים בלבד). עשינו פלייאוף יפה ואנחנו מגיעים לסדרת הגמר מול קבוצה מצויינת כמו רמת השרון שווים מול שווים".

עדן ענבר (קובי אליהו) (צילום: מערכת ONE)
עדן ענבר (קובי אליהו)|צילום: מערכת ONE

גלילי: "אנחנו מכבדים מאוד את מה שעושה רמת השרון בליגת העל. אנחנו ביחסים מאוד טובים איתם וכמו שיש מה ללמוד מהם במהלך התקופה האחרונה, גם אנחנו לימדנו אותם. אנחנו שונים ברמת האירגון שלנו. אם היה לנו תקציב כמו רמלה או רמת השרון, אני מעריך שהיינו בונים את עצמנו כמו מכבי תל אביב בכדורסל גברים".

מעבר לאליפות או תואר כלשהו, במועדון מעיר הנמל יודעים שגם אם הקבוצה תניף את הצלחת היוקרתית, אין דבר יותר חשוב מהמשכיות. גלילי: “אנחנו כבר מתכננים את העונה הבאה. אני רוצה לשמור על הסגל הקיים, אני לא אוהב לעשות הרבה שינויים. חלק מהעבודה שלנו זה להגיע למצב של המשכיות בקבוצה, גם אם נזכה בתואר, אנחנו רוצים לשמור על אותו סגל".