המסע הושלם עם חיוכים (איגוד הכדורסל) (צילום: ספורט 5)
המסע הושלם עם חיוכים (איגוד הכדורסל)|צילום: ספורט 5
הנבחרת זכתה לתמיכה (איגוד הכדורסל) (צילום: ספורט 5)
הנבחרת זכתה לתמיכה (איגוד הכדורסל)|צילום: ספורט 5

נבחרת ישראל ב' בטורניר ה"קופה לטינה" סיים הבוקר (ראשון) את דרכו עם הפסד 107:88 לפנמה, שזכתה בגביע. החניכים של פיני גרשון סיימו במקום השני, כאשר הקפטן עמית שמחון נבחר לחמישיית הטורניר. המשחק נגד המארחת נערך לעיני כ-3,000 צופים, מתוכם כ-1,000 יהודים וישראלים.

קלעו לישראל: נאור שרון ועמית שמחון 22 נק' כ"א, רם אליאספור 11, תומר גינת 10, איגור קולשוב ואיגור מאיור 5 כ"א, יונתן מור וגולן גוט 4 כ"א, רועי הובר 3, דניאל קופרברג 2.

"אני לא אוהב לקחת מקום שני", אמר מאמן הנבחרת פיני גרשון לאתר ערוץ הספורט, "אבל זה מקום שני מכובד. פנמה קבוצה יותר טובה עם שניים-שלושה שחקנים שיכולים להיות שחקני יורוליג טובים, והגיע להם לקחת את הטורניר הזה. התקשנו לשמור אותם כי הם יותר מהירים, יותר אתלטיים ויותר מנוסים. האווירה היום גם הייתה יותר ביתית לעומת שני המשחקים הראשונים, וחלק מהשחקנים שלנו מעולם לא שיחקו מול קהל כזה".

גרשון המשיך וסיכם את הטורניר כולו: "זה היה ניסיון טוב גם לשחקנים, וגם לנו, שלמדנו להכיר אותם. צריך לשמור על מסגרות כאלה - זה ניסיון שיכול לעזור לשחקנים בהמשך הקריירה, ואם הם ישחקו בכמה טורנירים כאלה במשך העונה, זה רק יעזור לנו לייצר יותר שחקנים גם לליגה וגם לנבחרת הבוגרת, אליה הם יגיעו יותר בשלים. עזרנו גם לקהילה היהודית כאן להרגיש שייכות לארץ. הם אמנם עושים כאן הרבה כסף, אבל נראה שישראל חסרה להם ואנחנו היינו מעין חיבוק עבורם, וגם זה עשה משהו".

"המסע סיפק את התוצאות שרצינו ממנו", הוסיף יו"ר איגוד הכדורסל וראש המשלחת, עמירם הלוי, "הנבחרת שלנו התמודדה מול שחקנים אתלטיים ומול משחק חזק ואינטנסיבי, שאנחנו לא רגילים אליו אפילו מהנבחרות הטובות באירופה - השחקנים פה יודעים לקפוץ, שולטים בכדור ויש להם יכולות קליעה מדהימות. יש פה כדורסל, שהוא אמנם לא ממוסד בליגות, אבל השחקנים פה כבודדים הם שחקנים ברמות הכי גבוהות שיש, שחקנים שיכולים להיות שחקני יורוליג בכבוד רב, והייתה לנו הזדמנות להתמודד עם שחקנים ברמה כזאת. זה ייתן לחבר'ה שלנו מושג מה צריך לעשות כדי להתקדם, ואני בטוח שנעשה את זה".

לגבי המשך דרכה של הנבחרת אמר הלוי: "הנבחרת עד גיל 24 חיה כשיש לה משימות, ואני מאוד מקווה שנוכל לשחק גם באוניברסיאדות וגם למצוא עוד מסגרות מתאימות, כי הגיל הזה הוא הכי בעייתי אצלנו - השחקנים הצעירים לא משחקים מספיק, לא בליגת העל ואפילו לא בליגה הלאומית, ואין ספק שחסרות להם דקות משחק ושעות משחק. אחת הכוונות שלנו היא להחזיק את המסגרת הזו באופן קבוע, ואנחנו נחפש מימון לעניין הזה, כי ברור לנו שזו פלטפורמה חשובה לקידום שחקנים לנבחרת הבוגרת".