הראשון בציון. צפו: מכבי ניצחה 84:93 בראשל"צ
בערב לא מרשים של הצהובים, איינארס בגאצקיס סימן וי בהופעת הבכורה. 21 לסילבן לנדסברג, קולטון אייברסון בלט עם 20 נק'. 22 לצ'ארלס תומאס אצל המפסידה

בכורה מוצלחת לאיינארס בגאצקיס כמאמן מכבי תל אביב. אחרי שרשמו הפסד חמישי ברצף ביורוליג, הצהובים הגיעו היום (שני) לבית מכבי ולמרות שלא הפגינו יכולת יוצאת דופן, ניצחו 84:93 את מכבי ראשון לציון ועלו למאזן 2:10 בפסגת הטבלה. סילבן לנדסברג בלט עם 21 נקודות, קולטון אייברסון הוסיף 20 נקודות במשחק בו נרשמו לא מעט הערות בפנקס של המאמן הלטבי, שיצטרך לשפר עוד הרבה דברים בקבוצתו בהמשך.
קלעו לראשון לציון:
צ'ארלס תומאס 22 נק' ו-8 ריב', פטריק ריצ'ארד 15 נק', ג'אבון מקריי 14 נק', מאליק ווינס 13 נק', נמרוד לוי 8 נק', אבי בן שימול 7 נק', ניצן חנוכי 3 נק', אלישי כדיר 2 נק'.
קלעו למכבי תל אביב:סילבן לנדסברג 21 נק' ו-7 ריב', קולטון אייברסון 20 נק ו-7 ריב', גיא פניני ואנדרו גאודלוק 12 נק' כ"א, ויקטור ראד 11 נק', די ג'יי סילי 9 נק', גל מקל 8 נק'
כצפוי, למאמן הלטבי יש עוד המון עבודה בכדי להגיע למצב הרצוי במכבי. חוץ מרבע שלישי מרשים, שהזכיר ימים יפים של המועדון, הצהובים הראו שלא יהיה קל לנתק מהם את המחלות הרעות שמאפיינות אותן על הפרקט עוד מתחילת העונה.
מצד אחד, הצהובים סיימו את הערב עם 68 אחוזי קליעה מהצבע ועם הופעה מצויינת של אייברסון ולנדסברג שהוכיחו לבגאצקיס כמה הם חשובים לו. מאידך, היא ספגה 84 נקודות מול יריבה עיקשת שלא ויתרה על המשחק עד לשניות האחרונות, וסיימה את הערב עם 11 מ-29 מהשלוש בדרך להפסד חמישי בליגה שהקטין את מאזנו של אריק שיבק ל-5:6.
כאמור, למאמן הלטבי יש עוד עבודה לקראת המבחן הראשון שלו בזירה האירופית. על בגאצקיס מוטלת המשימה החשובה ביותר של מכבי כרגע, למנוע הפסד שישי ברציפות ביורוליג, והוא ינסה לעמוד בה כבר ביום חמישי הקרוב במשחק החוץ מול בסקוניה.