"מכבש לחצים": מצבו של המועמד למכבי ת"א
הייז הביע רצון לחזור ל-NBA, אך מספר קבוצות אירופאיות דולקות בעקבותיו


קיליאן הייז, המועמד למכבי ת"א, קרוע בין אירופה וה-NBA. התקשורת האירופית טוענת כי "מופעל מכבש לחצים על הצרפתי כדי לחזור", כשמספר קבוצות שונות מגששות בכיוונו.
הבולטת שבהן היא פריז, שמחפשת רכז במקום טי ג`יי שורטס שעבר לפנאתינייקוס. הייז נולד וגדל בצרפת, מה שעשוי להעניק לקבוצה יתרון כשהוא יזכה בה לתפקיד מרכזי. אולימפיאקוס, בה שיחק השנה חברו לקבוצה לשעבר סייבן לי, נחשבת למועמדת גם כן.
נכון לפברואר האחרון, יש לציין, הייז מעדיף להתמקד ב-NBA. הוא בעצמו אמר ש"זאת המטרה היחידה שלי. היו מגעים עם קבוצות אחרות, אבל אני רוצה לעבוד ולהגיע לליגה". אחרי שנה בה שיחק בעיקר בג`י ליג, הוא קלע העונה תשע נקודות עם 5.2 אסיסטים למשחק לאחר שחתם בסוף העונה בברוקלין.
הנטס עצמם לא יחזירו אותו בעונה הבאה, שכן הם בחרו בשלושה רכזים בדראפט, ועד עכשיו הוא קיבל מעט עניין מתוך ה-NBA, כאשר לא צפוי להיות הבדל משמעותי בשאלת השכר שיקבל.