חשיפה (צילום: ספורט 5)
חשיפה|צילום: ספורט 5

הסיפור שלפניכם מתחיל בקיץ שעבר, ופרטיו מטרידים. מכבי אשדוד ירדה אז לליגה הלאומית, ואליצור ברק נתניה נותרה בליגת העל. למרות זאת, נתניה ויתרה על הזכות לשחק בליגת העל, ומי שנהנתה מכך היא מכבי אשדוד שזכתה להישאר בליגה הראשונה – למרות שנשרה לליגה השנייה. כעת, דו"ח גלדסטון שופך אור על הפרשה, והפרטים מטרידים. מאוד.

לידי אתר ערוץ הספורט הגיע באופן בלעדי, הסכם שנחתם בין שני המועדונים. על פי ההסכם, אשדוד מעבירה 270 אלף שקל, ב-4 צ'קים, בגין שיתוף פעולה מקצועי. מה הוא אותו שיתוף פעולה מקצועי? האם נתניה ניצלה את המצב כדי למכור, לכאורה, את המקום בליגה למכבי אשדוד? על פי החוזה, שיתוף הפעולה מתקיים רק אם אכן אשדוד תשחק בליגת העל, וברק נתניה בליגה הלאומית. סעיפי החוזה מדברים על 3 שחקנים צעירים (מתחת לגיל 21) שמכבי אשדוד תרשום כשחקני אליצור ברק נתניה, כדי שאלה יקבלו ניסיון וישחקו בעתיד בליגת העל. השחקנים ייבחרו על ידי שני המאמנים במשותף, ושכרם יגיע מנתניה.

עוד מצוין בהסכם, כי אשדוד תקבל את האפשרות לרשום שני שחקנים במסגרת הכרטיס הכפול שישחקו גם בנתניה וגם באשדוד, וכי ההחלטה באיזה שחקנים מדובר, תתקבל ע"י שני המאמנים ביחד. עלות שכרם יהיה על מכבי אשדוד. עוד מצוין בהסכם כי השחקנים הזרים של נתניה יבחרו גם הם במשותף על ידי המאמנים, כדי שבעתיד אולי יגיעו לאשדוד. אגב, על פי ההסכם למאמן אשדוד תהיה זכות וטו לגבי בחירת הזרים.

שחקנים צעירים: מכבי אשדוד מקבלת זכות ראשונים עבור כל שחקן שסיים גיל נוער באליצור ברק נתניה. עבור כל זה, משלמת אשדוד 270 אלף שקל ב-4 צ'קים: הראשון ב-15 בספטמבר 2014 על סך 50 אלף שקלים, השני ב-15 באוקטובר 2014 על סך 80 אלף שקלים, השלישי ב-21 בנובמבר 2014 על סך 70 אלף שקלים, והרביעי ב-21 בדצמבר 2014 על סך 70 אלף שקלים.

מנהלת הליגה: "נבדוק את הנושא משפטית"
"קראנו את הכתבה והעברנו אותה לעיון היועץ המשפטי של המנהלת. ביקשנו מהיועץ המשפטי ללמוד את הנושא. רק לאחר לימוד הנושא ניתן יהיה להתייחס לגוף העניין", נמסר ממנהלת הליגה.

ליאור ליובין, אימנת בחודשים הראשונים של העונה את מכבי אשדוד. האם היה קשר מקצועי בין מכבי אשדוד לברק נתניה?
"לא היה. לא היה קשר עם נתניה, האמת שרק בימים האחרונים נודע לי שעידן פלדה הוא שאימן שם, אבל לא היה קשר מקצועי, ולא ידעתי שאמור להיות קשר מקצועי".

יש הסכם חתום שמדבר על שיתוף פעולה הדוק מאוד. בהסכם מדובר על שיתוף פעולה ספציפי בין מאמני 2 הקבוצות, על בחירת שחקנים זרים, על בחירת שחקנים צעירים מתחת לגיל 21 ועוד.
"אין לי מה לומר לך מלבד שאני לא מכיר דבר כזה, ובאחריות, לא היה שום שיתוף מקצועי בין המועדונים".

עידן פלדה, מאמן אליצור ברק נתניה, ביקש שלא להגיב לדברים, אך בסביבתו הובהר כי הוא אינו מכיר את ההסכם הנ"ל. בשיחת טלפון ביקש פלדה לבקש את תגובתו של יו"ר המועדון צביקה ליבר. ליבר שוהה בחו"ל, ועדיין לא מסר את תגובתו לדברים, למרות שהתבקש.

נשאלת השאלה. אם ליובין לא מכיר דבר כזה, ופלדה מבקש שלא להתייחס לנושא, על מה שילמה אשדוד 270 אלף שקל. הייתכן שלא היה שת"פ?

יורם אסרף, יו"ר מכבי אשדוד, תוכל לבאר את העניין. כיצד מתבטא שיתוף הפעולה בין המועדונים, על מה אשדוד שילמה 270 אלף שקל?
"אני לא מעוניין להסביר את זה".

יורם, המאמנים לא מודעים לעניין, איך זה יכול להיות?
"זה לא רק שת"פ בין המאמנים. מאיפה יש לך את ההסכם הזה בכלל?, תפנה למי שנתן לך את ההסכם, שהוא יסביר לך אותו".

האם יש ממש בטענה לכאורה, שקניתם באמצעות ההסכם הזה את המקום בליגת העל מנתניה?
"שטויות במיץ עגבניות".

אתה מבין מדוע עולות פה השאלות? ההסכם מדבר על שת"פ הדוק בין המאמנים והם אפילו לא מכירים.
"זה לא קשור רק למאמנים אלא להתנהלות, אבל מי שרוצה לבחון את ההסכם ומי שנתן לך את טיוטת ההסכם שיסביר לך אותו".

אולי אתה תסביר לי אותו?
"אני לא מעוניין להסביר. מי שהפיץ שהוא יסביר".