מטבוחה
מצרכים:
12-15 עגבניות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
2-3 פלפלים חריפים קלויים קלופים וקצוצים
2 פלפל שושקה קלויים/גמבות אדומות קלויות קלופות וקצוצות
10 שיניי שום קצוצות
תבלינים:
כף וחצי פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף שטוחה מלח
1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מניחים את העגבניות, הפלפלים והגמבות הקלויים, והשום בסיר ומוסיפים כפית סוכר.
2. מבשלים על להבה בינונית במשך כ-40 דקות.
3. מועכים את כל הירקות.
4. העגבניות יגירו נוזלים וזה תקין. הקפידו לערבב מדי פעם בכדי למנוע הידבקות. בקערית קטנה מערבבים היטב פפריקה, מלח ושמן ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה.
5. מבשלים במשך כ-40 דקות נוספות.
6. חשוב מאוד להקפיד לערבב כל 10 דקות.
7. המטבוחה מוכנה כשהיא מגיעה למרקם ריבתי.
חלה
מצרכים:
1 ק"ג קמח לחם/חלה/כוסמין לבן/לבן
כף וחצי שמרים
4 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
500-550 מ"ל מים (אם משתמשים בקמח לבן, 500 מ"ל יספיקו)
כף מלח
למריחה:
חלמון ביצה, כף מים, כפית סילאן
לקישוט:
שומשום /פרג (תבליני זארובי)
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר מניחים קמח, סוכר ושמרים ומערבבים.
2. מוסיפים מים ולשים כ-2-3 דקות. מוסיפים מלח ולאחר מכן את השמן.
3. לשים במשך 8 דקות רצופות במהירות בינונית.
4. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת.
5. משמנים גם את הבצק קלות, מכסים ומתפיחים כשעה (בחורף יותר).
6. מחלקים לכדורים במשקל לפי הצורך:
חלה גדולה משלוש רצועות – 200 גרם כל כדור
חלה מארבע רצועות 120-140 גרם כ׳א
לחמניות 80-100 גרם כ"א
7. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים עוד כ-20 דקות.
8. פותחים כל כדור ויוצרים רצועות.
9. קולעים לצורה הרצויה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
10. מכסים ומתפיחים עוד כ-25-30 דקות או עד הכפלת נפח של החלות
11. מחממים תנור ל 200 מעלות (חום סטטי) וטורפים חלמון ביצה עם כפית סילאן וכף מים.
12. מורחים את החלות ומקשטים בשומשום/פרג.אופים עד הזהבה עמוקה. מצננים על רשת.
עוף עם עגבניות וזיתים
מצרכים להכנת 5 מנות -
275 גרם - פחית זיתים לאחר סינון ללא גלעין
1/4 כפית כורכום
1/4 כוס שמן זית
6 נתחי עוף -מומלץ ירכיים ושוקיים
6 שיני שום פרוסות
פלפל אדום חתוך לרצועות רחבות
תבלינים -
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל לבן/שחור
1/4 כפית כמון
חצי צרור כוסברה קצוצה
1 פחית עגבניות חתוכות דק
11/2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
1. בסיר קטן מחממים מים עם רבע כפית כורכום ומוסיפים את הזיתים המגולענים. מבשלים כ-12 דקות ומסננים. תהליך זה מוציא מהזיתים את המרירות.
2. בסיר רחב ועמוק מחממים שמן ומוסיפים את נתחי העוף. צורבים היטב את הנתחים משני הצדדים ומוציאים לצלחת.
3. לאותו הסיר מוסיפים את השום והפלפלים ומטגנים קלות. מוסיפים את התבלינים, חצי מכמות הכוסברה והעגבניות המרוסקות, מערבבים היטב.
4. מוסיפים את הזיתים המסוננים. לאחר כדקה מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מערבבים ומוסיפים את נתחי העוף לרוטב. מנמיכים ללהבה בינונית ומכסים את הסיר. מבשלים כשעה ורבע. לבסוף מוסיפים את יתרת הכוסברה ומבשלים עוד 5 דקות.
אורז - הדר לוי
מצרכים -
2 כוסות אורז יסמין
31/2 כוסות מים רותחים
כפית מלח
1/3 כוס שמן
אופן הכנה:
1. שוטפים ומסננים את האורז
2. מחממים שמן בסיר ומוסיפים את האורז
3. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאורז הופך ללבן אטום. מוסיפים מלח ואת המים הרותחים. מערבבים, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים כעשר דק', פותחים את הסיר ומערבבים את האורז עם מזלג. מבשלים 10 דק' נוספות, מכבים להבה ולאחר כ-10 דק' האורז מוכן.