כשאנחנו בעיצומו של שיפוץ, או מעבר לדירה חדשה, הרבה פעמים אנחנו שמים את הדגש על הריהוט העיקרי של הבית, אבל לפעמים אנחנו שוכחים שמה שמעניק את הטאץ' הסופי זה האקססוריז אשר מאפשרים להכניס צבע, טון אישי וחיים לחלל הבית. 

אחרי שלמדנו בפרקים הקודמים של "להתחיל מחדש" (מדי שישי, 16:00, ערוץ 24) איך לעצב את הסלון, המטבח, הגינה והמרפסת בצורה שתהיה גם פרקטית וגם תחסיר מליבנו פעימה, ירדן הראל יצאה לבדוק איך לשדרג את העיצוב של המקום שמהווה עבורנו מפלט ממרוץ החיים בעזרת אקססוריז.

את המסע היא התחילה בביתה של שי-לי ליפא, אושיית פודיז, מנחת טלוויזיה ומעל הכל חברתה הטובה, שם הן שוחחו על עיצוב ביתה ההיסטרי ושידרוגו בעזרת אקססוריז. לאחר מכן הראל נפגשה עם חמישה מומחים מובילים אשר העניקו עצות זהב לבית המושלם. אז איך משלבים בצורה נכונה וילונות? וכיצד מתאימים את השטיח לצרכי הבית ודייריו?

איציק טייב - מפקח בנייה

לפעמים מה שנראה לנו הפרטים הקטנים בזמן השיפוץ, הם בעצם הפרטים החשובים באמת, לכן חשוב שיהיה עוד זוג עיניים שמלווה את הפרויקט. "אחד התפקידים של מפקח בנייה הוא לדאוג שהעבודה נעשית בסדר הכרונולוגי הנכון", אמר טייב והבהיר כי חשוב לתאם ולנהל את כל אנשי המקצוע השונים שעוסקים במלאכה: "צריך לתאם בין כולם ולגרום להם לעבודה בצורה נכונה, כדי שלא נבזבז זמן".

לא פעם שמענו על תאונות שקורות באתרי בנייה, לכן תפקיד נוסף שיש למפקח הוא לדאוג לבטיחות העובדים. "אם מפקח בנייה מגיע לאתר ודואג שהעובדים יעבדו על פי התקנים וברמת הבטיחות שנדרשת הדברים האלה יכולים להימנע", אמר טייב והוסיף: "גם לוודא שנעשה שימוש בחומרים איכותיים ובעלי תו תקן. צריך לעשות את הדברים בצורה הנכונה ובזמן הנכון כדי שהתוצאה תהיה מושלמת".

אופל שוורץ - מנהלת תפעול שטיחי איתמר

 בשנים האחרונות השטיח הפך לאקססורי חובה, כזה שאי אפשר לוותר עליו, אפילו אם יש מגבלת מקום. "אפשר להכניס את השטיח גם מתחת למיטה, או למרגלות המיטה. זה נותן נופך לחדר השינה, חמימות ותחושה של מקום שנעים להיכנס אליו", אמרה שוורץ בשיחה עם הראל והבהירה כי שטיח זה פריט חובה בכל חלל בבית.

בעוד שאנחנו רגילים לשטיח בסלון או בחדר השינה, שוורץ סיפרה כי אפשר להציב שטיח גם במרפסת או בגינה. "אנחנו משתמשים בחומר שנקרא פוליפרופילן שהוא עמיד גם למים וגם לשמש", אמרה שוורץ, "הוא עשוי מפלסטיק ממוחזר".

האם יש חוקיות כלשהי לגבי הצורה? על פי דבריה של שוורץ אין חוקיות ברורה, אבל אם צורתו של החדר מרובעת שטיח עגול יוכל לחתוך ולשבור את הריבועיות של השטח. לגבי חדר הילדים, חשוב לבחור בשטיחים שקל לנקות. "שטיחים רכבים ונעימים, שגם לא יוצרים אלרגיות אצל הילדים", הוסיפה שוורץ.

שרי מיכלוביץ' אדריכלית ומעצבת פנים

לצד העובדה שאנחנו רוצים שהבית יראה מהמם, ישנה חשיבות לנוחות ולפרקטיות. "מה שחשוב זה להציב דברים שמשתמשים בהם ביום יום, שיהיו חלק מהבית. לדוגמה, אפשר לשים על הספה שמיכה צבעונית ויפה שתוסיף גם טקסטורה וגם תוכלו להתכרבל על הספה. אני מכניסה באקססוריז את כל החיים".

האם יש צבעים ספציפיים שעושים אווירה חמה יותר? "כל הצבעים החמים עושים אווירה חמה ונעימה", אמרה מיכלוביץ' והוסיפה: "אבל צריך להוסיף להם גם ירוק, מאוד חשוב להכניס צמחים. ירוק הוא חיים, זרימה ומעניק אווירה טובה לבית".

 

אורלי גוהר בן הרוש אדריכלית Ellita Living

ישנן מספר דרכים לאבזר את חלל הבית, כשאחת מהן היא על ידי ספריות. "הספרייה היא פריט בפני עצמה, אז אנחנו יכולים לקח אותה כפיס עיצובי, תכשיט לבית שלא חייבת להיות קשורה לשאר המוצרים בבית", אמרה אורלי, "ספריות הן יותר לאביזרי נוי ומסגרות של תמונות".

על פי דבריה של אורלי, אחת הטעויות הגדולות ביותר שאנשים עושים, היא להעמיס את אותן ספריות יותר מידי. "זה אינו פריט אחסון", אמרה אורלי והציגה את ההדום שמהווה גם פריט עיצובי שמקפיץ את חלל הסלון וגם אפשר לשבת עליו. פרקטיות במיטבה.

 מיה גרוסברגר – מעצבת, מומחית ל-DIY

אחד הדברים האהובים על הראל זה לאבזר; בין אם מדובר באקססוריז המשלימים את הלוק שלה ובין אם מדובר באקססוריז לבית, כי מבחינתה זה נותן לה הטאץ' הסופי. בשל כך מיה גרוסברגר לימדה את הראל, להכין זוג פמוטים שיקפיצו את העיצוב של הבית. 

אחרי שהן הכינו את הפמוטים, הראל הזמינה את מיה אליה הביתה, שתראה לה איך לשלב את הפמוטים על השידה בכניסה לדירה שלה. "בדרך כלל שאנחנו מעמידים פריטים אז אנחנו עושים מקבצים, בדרך כלל של מספר אי זוגי", הסבירה מיה.