מרכיבים: 

קרם לימון

  • חצי כוס מיץ לימון
  • חצי כוס סוכר
  • 3 כפות קורנפלור
  • כוס חלב
  • קמצוץ מלח
  • כף גרידת קליפת לימון
  • 30 גרם חמאה 

קרם גבינה

  • 1 שמנת מתוקה 38%
  • 1 גבינה לבנה
  • 1 כף סוכר 

אגוזי מלך מקורמלים

  • כוס אגוזי מלך
  • רבע כוס מים
  • שליש כוס סוכר
  • מלח מלדון 

להגשה:

  • 2 קופסאות אוכמניות טריות
  • חבילת עוגיות חמאה קלאסיות
  • 200 גרם פצפוצי שוקולד לבן לקישוט 

אופן ההכנה: 

קרם לימון

  1. לבשל בסיר על חום בינוני סוכר, חלב, מיץ לימון, קמצוץ מלח, קליפת לימון, קורנפלור ולערבב תוך כדי בישול, ללא הפסקה, כדי למנוע גושים של קורנפלור.
  2. לאחר קבלת מרקם אחיד, להוסיף את החמאה, להעביר לקערה ולעטוף בניילון נצמד. לקרר במקרר כחצי שעה לייצוב. 

קרם גבינה

  1. להקציף במיקסר על מהירות בינונית שמנת מתוקה, גבינה לבנה וסוכר עד הסמכה.

אגוזי מלך מקורמלים:

  1. לבשל את המים והסוכר במחבת עד לקבלת קרמל.
  2. להוסיף את האגוזים ולערבב היטב עד שכל האגוזים יהיו מצופים בקרמל
  3. להניח את האגוזים על משטח סיליקון שיתקרר 

הרכבת הקינוח:

  1. להכניס את הקרם לימון ואת קרם הגבינה לשקיות זילוף
  2. לפורר עוגיית חמאה בתחתית כל כוס זכוכית
  3. לזלף חצי כוס קרם גבינה ולהיצמד לדופן
  4. להוסיף מעל שכבת אוכמניות
  5. לזלף מעל שכבת קרם לימון
  6. לעטר עם אגוזים מקורמלים ופצפוצי שוקולד לבן 

** אם רוצים להדגיש את הצהוב ניתן להוסיף טיפת צבע מאכל צהוב