מצרכים:
- 2/3 כוס חלב פושר
- כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס סוכר
- 2 ביצים m
- 3 כוסות קמח סוגת
- 100 גרם חמאה רכה
- חצי כפית מלח
מילוי:
- כוס סוכר חום
- 2-3 כפות קינמון
- 100 גרם חמאה
קרם גבינה:
- 5 כוסות אבקת סוכר
- מיכל גבינת שמנת
- חצי כפית מחית וניל
- קמצוץ מלח
אופן הכנת בצק השמרים:
- מחממים את התנור ל 180 מעלות
- לתוך קערת מיקסר מכניסים חלב פושר, שמרים יבשים, סוכר, ביצים, קמח, מלח.
- מפעילים מיקסר על מהירות נמוכה כ 2 דקות
- מוסיפים את החמאה ומפעילים את המיקסר לעוד כ -7 דקות
- שמים בצד להתפחה כחצי שעה.
- מרדדים עם מעט קמח לצורת מלבן,
- מורחים חמאה מומסת, סוכר חום וקינמון.
- חותכים עם גלגלת פיצה לרצועות שוות, מגלגלים ומניחים בתבנית בגודל "26 מרופדת בנייר אפייה בתחתית.
- מתפיחים לעוד כחצי שעה נוספת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
קרם גבינה:
- מערבבים את כל המצרכים יחד
- מזלפים על השושנים בזמן ההגשה