מצרכים:

2 צנצנות דובדבנים בסירופ ללא חרצן מסוננות

2 וחצי כוסות קמח לבן לפסטה 

כוס סוכר

 ביצה

כף קורנפלור

קורט מלח.

שמנת חמוצה - טרה

אופן ההכנה:

1. לערבב את הקמח עם המים, הביצה והמלח עד לקבלת בצק אחיד.

2. לעטוף ולשים במקרר כ-10 דקות.

3. להוציא מהמקרר ולחתוך ל-3 חלקים.

4. לרדד ולחרוץ לעיגולים.

5. לשים בכל עיגול 2 דובדבנים וחצי כפית סוכר (אפשר פחות) ולסגור בצורת חצי ירח.

6. לבשל את מיץ הדובדבנים עם חצי כוס סוכר וכף קורנפלור עד לרתיחה 

7. לכבות את האש ולתת לסירופ הדובדבנים להתקרר מעט.

8. לבשל את הכיסונים בסיר מים עם קורט מלח עד שהם צפים ולהוציא ישר לסירופ של הדובדבנים.

  • ניתן להגיש עם כף שמנת חמוצה