מצרכים לסלט חורטה:
חצי ק"ג עלי תרד טורקי
צרור עלי מנגולד (20 עלים)
צרור עלי קייל או כרוב שחור (25 עלים)
כוס שמן זית
4 בצלים לבנים
כרישה פרוסה דק
3 שיני שום כתושות
6 כפות עלי פטרוזיליה
6 כפות עלי שמיר
3 בצלים ירוקים
רבע כוס יין לבן
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
מיץ לימון סחוט (מ-3 לימונים) - מאסטר שף
לקישוט
כף שקדים קצוצים - קליית גת
רבע כוס שמן זית
מצרכים ל-4/3 קציצות:
חצי קילו בשר טחון
1-2 בצל גדול קצוץ דק
5-6 שיני שום כתוש
צרור עלי פטרוזיליה
מלח
פלפל
פפריקה אדומה
כמון
בהרט
רבע כפית סודה לשתייה
פירורי לחם מוזהבים - מאסטר שף
שמן
אופן הכנת הסלט:
1. לחמם שמן זית בסיר גדול, להוסיף בצל וכרישה ולאדות עד שהופכים שקופים.
2. להוסיף את השום, את כל העלים, עשבי התיבול ואת הבצל הירוק.
3. להנמיך את הלהבה, להוסיף את היין ולבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות (עד שהירקות רכים מאוד ומתאחדים למחית)
4. לתבל במלח ובפלפל, להוסיף את מיץ הלימון ולערבב.
אופן הכנת הקבב:
1. לשים בקערה את הבשר הטחון
2. בקערה נפרדת לקצוץ בצל, להוסיף מלח וללוש היטב
3. לקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף לתערובת ביחד עם שום, מלח, שאר התבלינים, סודה לשתייה, פירורי לחם ולערבב
4. להכין קציצות עגולות מהתערובת ולטגן בשמן - 2-3 דקות מכל צד.
הרכבת המנה:
1. לצקת לקערת הגשה מהחורטה ולהניח מעל 3 קבבים.
2. לפזר מעל שקדים גרוסים ולהזליף שמן זית.