מצרכים:

למג'דרה:

3 בצלים גדולים  

שמן זית של בית השיטה

2 כוסות של עדשים חומות קטנות (מושרות) 

קצת פחות מכוס אורז יסמין של מאסטר שף 

2 וחצי כוסות מים רותחים

מלח

קצת כמון  

לסלט:

4 עגבניות  

4 מלפפונים  

חצי פלפל ירוק חריף  

2 בצלים  

נענע  

פטרוזיליה  

מלח אטלנטי  

פלפל 

לימון

שמן זית

להגשה:

קוקטייל זיתים של בית השיטה

יוגורט חמוץ של טרה

אופן ההכנה

להכנת המילוי:

1. לטחון את הבשר.

2. לשטוף את האורז ולסנן

3. שמים בקערה אורז, בשר צנוברים, כוס שמן זית, פלפל שחור, פלפל אנגלי ומלח ומתחילים ללוש ולעסות את המילוי, עד שמתקבלת תערובת אחידה. 

4. לתקן תיבול לפי הטעם. 

גלגול עלי הגפן:
1. לפרוס 20 עלי גפן על משטח העבודה על קרש עץ גדול.  

2. לקחת קצת מהמילוי ולהניח על כל עלה לרוחבו (בהתאם לגודל העלה). 

3. לסגור את הקצוות ולהתחיל לגלגל את העלה.  

בישול עלי הגפן:

המג'דרה:

1. לחתוך את הבצלים לרצועות דקות וארוכות. 

2. לטגן את הבצל בשמן זית בתוך סיר עד הזהבה שחומה.  

3. להוציא שלושת רבעי מהכמות של הבצל מהשמן, להמשיך לטגן את הבצל הנותר עד שנשרף קלות (זה עוזר להשחמת המג'דרה), להסיר מהאש ולהמתין שיתקרר כמה דקות. 

4. להוסיף מים רותחים לסיר עם הבצל ולהוסיף את העדשים ולהביא לרתיחה. לבשל עד שהן כמעט רכות לגמרי (בערך 10 דקות ואם לא מספיק אז ממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות).

5. להוסיף את האורז ולערבב עם העדשים. 

6. להוסיף מים במידת הצורך, המים צריכים לכסות את הכל (כסנטימטר מעל).

7. להוסיף כמון ומלח לפי הטעם, לערבב ולבשל על אש נמוכה כעשר דקות. 

8. לזלף כפית שמן זית, לערבב ערבוב קטן ולכבות את האש. 

9. לעטוף את הסיר בשמיכה חמה. 

הסלט:

1. לחתוך את כל הירקות ועשבי התיבול.

2.לתבל במלח, פלפל, לימון ושמן זית ולערבב הכל.

3. לשים את היוגורט בתוך קערית.

הגשה:

1. שמים את המג'דרה על צלחת עגולה לצד סלט קצוץ בקערה. את הזיתים והיוגורט שמים בקעריות קטנות.