מצרכים:

לסלט:

  1. 2 כוסות פריקה - זארובי פיצוחי הגליל
  2. 2 סלסלות פטריות כל סוג שאוהבים – מרינה פטריות
  3. 2 בצלים גדולים קצוצים דק
  4. חצי כוס שקדים מולבנים - זארובי פיצוחי הגליל
  5. חצי כוס צנוברים - זארובי פיצוחי הגליל
  6. חופן פטרוזיליה – מרינה פטריות
  7. חופן כוסברה – מרינה פטריות
  8. חופן נענע – מרינה פטריות (לא חובה)
  9. חופן בצל ירוק – מרינה פטריות (לא חובה)

לרוטב:

  1. רבע כוס שמן זית - רמי לוי
  2. כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס - זארובי פיצוחי הגליל
  3. כף וחצי סילאן - רמי לוי
  4. מיץ מלימון אחד
  5. גרגירי רימון מחצי רימון 

אופן הכנה:

  1. לבשל את הפריקה בסיר מלא מים עם חצי כפית מלח (כמו פסטה) בערך 15 דקות עד ריכוך
  2. לסנן את המים מהפריקה וזה מוכן לאכילה
  3. לחתוך את הפטריות לפרוסות דקות
  4. לקצוץ את כל הירקות
  5. לטגן את הבצל הקצוץ במחבת עמוקה עד להשחמה
  6. להוסיף את הפטריות למחבת ולטגן עד ריכוך קל
  7. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם
  8. לקלות בתנור את השקדים והצנוברים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 10 דקות
  9. להגשה: לערבב בקערה גדולה את הפריקה, הפטריות המטוגנות עם הבצל, כוסברה ופטרוזיליה, גרגירי רימון, צנוברים והשקדים הקלויים
  10. להוסיף לסלט את כל מרכיבי הרוטב ולערבב היטב
  11. לפזר מעל עוד גרגירי רימון ולהגיש.