מצרכים:
לסלט:
- 2 כוסות פריקה - זארובי פיצוחי הגליל
- 2 סלסלות פטריות כל סוג שאוהבים – מרינה פטריות
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק
- חצי כוס שקדים מולבנים - זארובי פיצוחי הגליל
- חצי כוס צנוברים - זארובי פיצוחי הגליל
- חופן פטרוזיליה – מרינה פטריות
- חופן כוסברה – מרינה פטריות
- חופן נענע – מרינה פטריות (לא חובה)
- חופן בצל ירוק – מרינה פטריות (לא חובה)
לרוטב:
- רבע כוס שמן זית - רמי לוי
- כפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס - זארובי פיצוחי הגליל
- כף וחצי סילאן - רמי לוי
- מיץ מלימון אחד
- גרגירי רימון מחצי רימון
אופן הכנה:
- לבשל את הפריקה בסיר מלא מים עם חצי כפית מלח (כמו פסטה) בערך 15 דקות עד ריכוך
- לסנן את המים מהפריקה וזה מוכן לאכילה
- לחתוך את הפטריות לפרוסות דקות
- לקצוץ את כל הירקות
- לטגן את הבצל הקצוץ במחבת עמוקה עד להשחמה
- להוסיף את הפטריות למחבת ולטגן עד ריכוך קל
- לתבל במלח ופלפל לפי הטעם
- לקלות בתנור את השקדים והצנוברים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 10 דקות
- להגשה: לערבב בקערה גדולה את הפריקה, הפטריות המטוגנות עם הבצל, כוסברה ופטרוזיליה, גרגירי רימון, צנוברים והשקדים הקלויים
- להוסיף לסלט את כל מרכיבי הרוטב ולערבב היטב
- לפזר מעל עוד גרגירי רימון ולהגיש.