מרכיבים
2 חבילות בצק עלים - שמרית
4 קופסאות טונה בשמן
קופסה קטנה של רסק עגבניות - מאסטר שף
צנצנת עגבניות מיובשות
רבע כוס שמן זית לטיגון
בצל לבן חתוך לקוביות
1 בצל סגול חתוך לקוביות
כפית תבלין בזיליקום יבש
כפית מלח
כף פפריקה אדומה
חצי כפית פלפל
100 גר' צנוברים
שומשום לציפוי
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל-180 מעלות.
- במחבת לטגן בשמן זית את שני סוגי הבצלים עד הזהבה.
- להוסיף תבלינים, רסק עגבניות וטונה ולערבב היטב.
- לבשל כ- 5 דק.
- לכבות את האש ולהוסיף צנוברים ולערבב היטב.
- להניח את בצק העלים הראשון על תבנית מרובעת.
- להשאיר מעט שולי בצק.
- לחורר מעט במזלג את התחתית.
- למזוג את תערובת הטונה על הבצק ולהדק מעט.
- להניח את הבצק השני של הבצק מעל ולמתוח את השוליים שיתחברו עם שולי המאפה התחתונים.
- למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום.
- לאפות כ- 40 דק' או עד שמזהיבה.
- לתת להתייצב מעט לאחר האפייה לפני שחותכים למנות.