מצרכים לתבשיל:
- 3 חבילות תרד
- 1 ק"ג בשר אוסובוקו חתוך לקוביות (רמי לוי)
- 300 גרם בשר שריר (רמי לוי)
- 300 גרם בשר סינטה (רמי לוי)
- 6 שיני שום כתושות (מרינה)
- חצי צרור כוסברה (מרינה)
- חופן עלי סלרי (מרינה)
- 3 כפות תמצית תרד שמעיין תכין מראש (מרינה)
- כוס שעועית יבשה לבנה מושרת לילה - (רמי לוי)
- מלח (תבליני זארובי)
- פלפל
- כורכום (תבליני זארובי)
- 3 תפוחי אדמה
- 3-4 כוסות מים
לקוקלות:
- 200 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות (רמי לוי)
- כוס סולת (רמי לוי)
- 250 גרם שומן כבש (רמי לוי)
- 2 ביצים
- 6 שיני שום כתושות (מרינה)
- כף כורכום (תבליני זארובי)
- כפית קינמון (תבליני זארובי)
- שמן (רמי לוי)
- מלח (תבליני זארובי)
- פלפל צ'ומה (תבליני זארובי)
- ½ כוס קמח (סוגת)
אופן ההכנה:
לתבשיל:
- לטגן את התרד במחבת על אש נמוכה כ 45 דקות עד שהוא מצטמצם
- לטחון את התרד עד שזה הופך לתמצית תרד
- לטגן את קוביות הבשר בסיר
- לקצוץ את כל הירק ומוסיפים לסיר
- לתבל עם כל התבלינים ולהוסיף את השום ותמצית התרד לסיר
- להוסיף את השעועית לתערובת
- להוסיף מים לסיר
- להוסיף קוקלות ותפוחי אדמה קלופים וחצויים
- לבשל לפחות שעתיים וחצי על אש נמוכה עם מכסה
לקוקולות:
- לחתוך את השומן כבש לקוביות קטנות
- להוסיף שום
- להוסיף את הפלפל השחור, הקינמון והכורכום.
- להוסיף את הסולת
- להוסיף את הביצים ולערבב
- להכין קציצות בצורת אליפסה
- לגלגל את הקוקלות על משטח מקומח
- להכניס אותן לסיר מים רותחים ל 30 שניות להוציא ולהכניס לתבשיל טבחה בסילק לבישול של לפחות עוד שעה וחצי.