מצרכים לתבשיל:

  • 3 חבילות תרד
  • 1 ק"ג בשר אוסובוקו חתוך לקוביות (רמי לוי)
  • 300 גרם בשר שריר (רמי לוי) 
  • 300 גרם בשר סינטה (רמי לוי)
  • 6 שיני שום כתושות (מרינה)
  • חצי צרור כוסברה (מרינה)
  • חופן עלי סלרי (מרינה)
  • 3 כפות תמצית תרד שמעיין תכין מראש (מרינה)
  • כוס שעועית יבשה לבנה מושרת לילה - (רמי לוי)
  • מלח (תבליני זארובי) 
  • פלפל
  • כורכום (תבליני זארובי) 
  • 3 תפוחי אדמה
  • 3-4 כוסות מים

לקוקלות: 

  • 200 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות (רמי לוי)
  • כוס סולת (רמי לוי)
  • 250 גרם שומן כבש (רמי לוי)
  • 2 ביצים
  • 6 שיני שום כתושות (מרינה)
  • כף כורכום (תבליני זארובי) 
  • כפית קינמון (תבליני זארובי) 
  • שמן (רמי לוי)
  • מלח (תבליני זארובי) 
  • פלפל צ'ומה (תבליני זארובי) 
  • ½ כוס קמח (סוגת) 

אופן ההכנה:  

לתבשיל: 

  1. לטגן את התרד במחבת על אש נמוכה כ 45 דקות עד שהוא מצטמצם 
  2. לטחון את התרד עד שזה הופך לתמצית תרד 
  3. לטגן את קוביות הבשר בסיר 
  4. לקצוץ את כל הירק ומוסיפים לסיר 
  5. לתבל עם כל התבלינים ולהוסיף את השום ותמצית התרד לסיר
  6. להוסיף את השעועית לתערובת 
  7. להוסיף מים לסיר  
  8. להוסיף קוקלות ותפוחי אדמה קלופים וחצויים
  9. לבשל לפחות שעתיים וחצי על אש נמוכה עם מכסה

 לקוקולות: 

  1. לחתוך את השומן כבש לקוביות קטנות
  2. להוסיף שום
  3. להוסיף את הפלפל השחור, הקינמון והכורכום. 
  4. להוסיף את הסולת
  5. להוסיף את הביצים ולערבב
  6. להכין קציצות בצורת אליפסה
  7. לגלגל את הקוקלות על משטח מקומח
  8. להכניס אותן לסיר מים רותחים ל 30 שניות להוציא ולהכניס לתבשיל טבחה בסילק לבישול של לפחות עוד שעה וחצי.