מצרכים: 

  • 4 פילטים של דג ברמונדי (רמי לוי)
  • צרור פטרוזיליה (תבליני זארובי)
  • צרור כוסברה (תבליני זארובי)
  • 150 גרם פיסטוקים (תבליני זארובי)
  • חצי כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • פלפל (תבליני זארובי)
  • מלח (תבליני זארובי)
  • חצי כפית צילי (תבליני זארובי)
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון

 לאורז: 

אורז בסמטי מלא (סוגת)

  • ½ כוס עדשים שחורות (רמי לוי)
  • בצל קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • 3.5 כוסות מים רותחים_OBJ

אופן הכנה:  

לאורז: 

  1. להשרות את האורז ואת העדשים במים בשתי קערות נפרדות 30 דקות
  2. לטגן בסיר בצל קצוץ עד הזהבה
  3. להוסיף את האורז והעדשים השחורות
  4. לתבל במלח ופלפל
  5. להוסיף 3.5 כוסות מים רותחים 
  6. לבשל על אש קטנה כ 60 דקות.  

לדג: 

  1. להניח את הדג על נייר אפייה בתבנית לתנור להוסיף מלח ופלפל
  2. לטחון את הפיסטוקים
  3. לקצוץ את הכוסברה
  4. לקלף את השום 
  5. להכניס את כל חומרי הרוטב לקערה ולטחון
  6. לשפוך על הדג את הרוטב 
  7. להכניס לתנור שחומם מראש ל 15 דקות על חום גבוהה בתחתית התנור.