מצרכים:

קילו בשר בקר מס' 6 (פילה מדומה) חתוך לקוביות של ויקטורי

שני ראשי שום - שיניים שלמות וקלופות. 

3 חבילות עלי מנגולד טרי שטופים 

2 תפוחי אדמה לבנים  

כוס וחצי של שעועית לבנה יבשה מושרית לילה / או כוס וחצי שעועית קפואה (טיפ: לחמם שעועית מכוסה במים 6 דקות במיקרו, זה מבטל את הצורך בהשריה כל הלילה).

שתי עצמות מח עצם של ויקטורי

1 בצל

מלח  

פלפל 

2 כפות סויה של מאסטר שף

3-5 כפות שמן קנולה 

כף פפריקה מתוקה או בשמן 

כפית נענע יבשה (לא חובה)

3 כוסות מים רותחים

קוסקוס:

2 כוסות סולת 

4 כפות שמן קנולה

2 כוסות מים רותחים

מלח

אופן ההכנה

1. לקצוץ בצל ולחתוך גס את עלי המנגולד ללא הגזע הלבן.

2. בסיר גדול מחממים שמן, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. להוסיף את המנגולד ולבשל 20 דקות.

3. במקביל, בסיר נוסף מחממים שמן וסוגרים את קוביות הבשר עד שהן מקבלות צבע שחום ממש. (8-10 דקות). 

4. להוסיף כוס מים רותחים ולבשל את הבשר עד שעלי המנגולד בסיר השני מוכנים.

5. בינתיים, מקלפים את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות.

6. כשהמנגולד מוכן, מעבירים אותו לסיר הבשר ביחד עם תפוחי האדמה, השום, השעועית, עצמות מח, פפריקה, מלח, פלפל, נענע יבשה לערבב את הכל, להוסיף את המים עד לכיסוי הבשר סנטימטר מעליו לא יותר. 

7. להביא לרתיחה, לכסות להנמיך את האש ולבשל במשך שעתיים/שלוש עד שהבשר מתרכך.

קוסקוס הום מייד (15 דקות):

 

1. לערבב את הסולת עם השמן והמלח, להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולערבב (בכלי מתאים למיקרוגל).

2. לכסות את הקערה עם המכסה של המיקרוגל ולחמם במשך 7 דקות. 

3. להוציא בזהירות (להיזהר מהאדים הרותחים) לערבב עם מזלג ולהחזיר לעוד 7 דקות במיקרוגל מכוסה.

4. להוציא לכסות במגבת במשך רבע שעה ולהעביר דרך נפה של קוסקוס (מסננת מיוחדת לקוסקוס).