מצרכים:

כרוב לבן גדול

כוס וחצי אורז בסמטי של מאסטר שף

כוס עדשים שחורות או ירוקות

3 שיני שום 

1 בצל לבן גדול

100 גרם צנוברים של קליית גת

1 קופסא של עגבניות איטלקיות חתוכות דק של מאסטר שף

סלסילת פטריות שמפיניון

שמן זית של בית השיטה

כף וחצי של בהרט או ראס אל חנות  

כפית גדושה פלפל שחור גרוס 

כף מלח של ויקטורי

2-3 כפות סילאן של קליית גת

2 גבעולים טימין טרי

 3 כוסות מים רותחים

כפית מלח

אופן ההכנה

1. להכניס את הכרוב שלם כמו שהוא ל-8 דקות במיקרוגל.

2. להשרות את העדשים במים חמים למשך רבע שעה.

3. בינתיים, לקצוץ  את הבצל לקוביות בינוניות ולטגן במחבת עם מעט שמן.

4. לקצוץ את הפטריות ולהוסיף אותן לבצל המטוגן.

5. לתבל בבהרט.

6. להוסיף שום כתוש ולהמשיך בטיגון עוד 4-5 דקות.

7. להוריד מהאש ולהוסיף עדשים, אורז, שימורי עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל.

8. לקלות צנוברים במשך שתי דקות על מחבת יבשה.

9. להוסיף את הצנוברים לתערובת האורז והירקות במחבת.

10. להפריד את עלי הכרוב המרוכך.

11. להניח על השיש סיר סוטאז' של פוד אפיל שמתאים גם לתנור.

12. לזלף לתוך הסיר שמן זית וסילאן ולסדר מעל את עלי הכרוב, בתחתית ובדפנות הסיר. להשאיר שוליים שיבצבצו מחוץ לסיר.

13. למלא בתערובת אורז שהכנו ולהדק היטב.

14. לסגור בעזרת עוד עלי כרוב.

15. להניח עלי טימין מעל.

16. בקערית קטנה, לערבב מים רותחים עם כפית מלח וקצת פלפל ולשפוך מעל העוגה כולה.

17. לזלף כף סילאן מעל.

18. לכסות, להעלות על אש גבוהה עד לרתיחה. לאחר מכן, להנמיך לאש קטנה ולבשל במשך חצי שעה.

19. להכניס לתנור מחומם מראש (180 מעלות), לחצי שעה נוספת.

20. להוציא מהתנור ולהפוך על צלחת הגשה גדולה.