מצרכים: 

לבשר:

  • 1 קילו בשר טחון  (רמי לוי)
  • 2 קישואים בינוניים מגורדים דק
  • צרור פטרוזיליה קצוץ (מרינה)
  • ביצה אחת
  • כף גדושה מיונז (רמי לוי)
  • כפית מלח (תבליני זארובי)
  • כפית פלפל (תבליני זארובי)
  •  כפית כמון (תבליני זארובי)
  • כפית פפריקה מעושנת (תבליני זארובי)
  •  כף שמן קנולה 

לטחינה 

  • 250 גרם טחינה (רמי לוי)
  • 3-4 לימונים 
  • 1.5-2 כוסות מים קרים 
  • צרור פטרוזיליה קצוץ (מרינה)
  • 2 שיני שום

 לקישוט: 

  • חופן צנוברים קלויים (תבליני זארובי)

לטחינה:

מערבבים בבלנדר מוט 500 גרם טחינה, מיץ מ 3-4 לימונים, צרור פטרוזיליה קצוצה, 1.5-2 כוסות מים, 2 שיני שום, עד קבלת טחינה דלילה. _OBJ 

אופן ההכנה

לתערובת הבשר:

  1. לגרד את הקישואים ולסחוט את הקישוא ולהניח את הקישוא בקערה עם הבשר הטחון
  2. לקצוץ את הפטרוזיליה
  3. לערבב את הבשר הטחון עם הקישואים ,הפטרוזיליה, הביצה, המיונז והשמן בקערה גדולה 
  4. להוסיף את התבלינים ולערבב היטב שוב .  
  5. לתת לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר 
  6. להכין מתערובת הבשר כדורים קטנים בגודל של כדור פלאפל
  7. לחמם את השמן על מחבת טפלון ולצרוב את כדורי הבשר כ 20 דקות
  8. להעביר את הכדורים הצרובים לתבנית פיירקס מרובעת
  9. לשפוך את הטחינה מעל עד כיסוי מלא של הקציצות
  10. לקשט בצנוברים קלויים ומכניסים לתנור 180 מעלות ל-30 דקות

לטחינה:

  1. לערבב בבלנדר מוט : טחינה, מים קרים, לימון ,מלח, פטרוזיליה ושיני שום כתוש עד לקבלת טחינה דלילה. 
  2. לבדוק את הטעם ולשפר לפי הטעם.