מצרכים:
לבשר:
- 1 קילו בשר טחון (רמי לוי)
- 2 קישואים בינוניים מגורדים דק
- צרור פטרוזיליה קצוץ (מרינה)
- ביצה אחת
- כף גדושה מיונז (רמי לוי)
- כפית מלח (תבליני זארובי)
- כפית פלפל (תבליני זארובי)
- כפית כמון (תבליני זארובי)
- כפית פפריקה מעושנת (תבליני זארובי)
- כף שמן קנולה
לטחינה
- 250 גרם טחינה (רמי לוי)
- 3-4 לימונים
- 1.5-2 כוסות מים קרים
- צרור פטרוזיליה קצוץ (מרינה)
- 2 שיני שום
לקישוט:
- חופן צנוברים קלויים (תבליני זארובי)
לטחינה:
מערבבים בבלנדר מוט 500 גרם טחינה, מיץ מ 3-4 לימונים, צרור פטרוזיליה קצוצה, 1.5-2 כוסות מים, 2 שיני שום, עד קבלת טחינה דלילה.
אופן ההכנה:
לתערובת הבשר:
- לגרד את הקישואים ולסחוט את הקישוא ולהניח את הקישוא בקערה עם הבשר הטחון
- לקצוץ את הפטרוזיליה
- לערבב את הבשר הטחון עם הקישואים ,הפטרוזיליה, הביצה, המיונז והשמן בקערה גדולה
- להוסיף את התבלינים ולערבב היטב שוב .
- לתת לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר
- להכין מתערובת הבשר כדורים קטנים בגודל של כדור פלאפל
- לחמם את השמן על מחבת טפלון ולצרוב את כדורי הבשר כ 20 דקות
- להעביר את הכדורים הצרובים לתבנית פיירקס מרובעת
- לשפוך את הטחינה מעל עד כיסוי מלא של הקציצות
- לקשט בצנוברים קלויים ומכניסים לתנור 180 מעלות ל-30 דקות
לטחינה:
- לערבב בבלנדר מוט : טחינה, מים קרים, לימון ,מלח, פטרוזיליה ושיני שום כתוש עד לקבלת טחינה דלילה.
- לבדוק את הטעם ולשפר לפי הטעם.