מצרכים

לבסיס

300 גרם ביסקוויטים טחונים

100 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה

250 גרם גבינה לבנה 9% או 5% (רמי לוי)

300 מיל' שמנת מתוקה (רמי לוי)

150 גרם גבינת ריקוטה (רמי לוי)

1 סוכר וניל

1/2 כוס חלב

2 כפות פודינג וניל

למוס לימון 

2 ביצים

80 גרם סוכר

45 מיל' מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגורדת מלימון טרי

75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (רמי לוי)

למרנג 

70 גרם חלבון

125 גרם סוכר

75 גרם אבקת סוכר

חצי כפית חומץ

אופן ההכנה

הבסיס

1. מערבבים חמאה ופירורי ביסקוויטים ומשטחים בתבנית

מלית גבינה

2. מערבבים במיקסר עם וו מקצף את כל המרכיבים לתערובת אחידה

3. שופכים את התערובת מעל פרורי הביסקוויטים בתבנית. מכניסים למקפיא ל-20 דק' עד להתייצבות

מוס לימון

4. בסיר קטן שמים ביצים, סוכר, מיץ לימון וקליפת לימון, מערבבים היטב בעזרת מטרפה

5. מבשלים את התערובת וכל הזמן מערבבים עד שמתקבלת תערובת סמיכה

6. מורידים מהאש ומוסיפים את קוביות החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה

7. שמים בקערה מכוסה ומכניסים למקרר להצטננות

מרנג

8. שמים חלבונים וסוכר בקערה ומניחים את הקערה מעל בן מארי

9. מערבבים כל הזמן באמצעות מטרפה עד שמגיעים לטמפרטורת חום גוף, ועד שהסוכר נמס כולו

10. מעבירים למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות ואז מוסיפים אבקת סוכר וחצי כפית חומץ וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד דקה עד שהמרנג מתייצב

11. מוציאים את התבנית עם מלית הגבינה מהמקפיא, שופכים מעל את מוס הלימון לאחר שהוא הצטנן, ומעל שמים שכבה אחידה של המרנג

12. שורפים את המרנג באמצעות ברנר בעדינות עד לקבלת מרקם של מרשמלו. ובתיאבון!