מצרכים:
- 250 גרם פתיתים בצורת אורז - (סוגת)
- 4 כפות שמן זית - (רמי לוי)
- רבע כוס יין לבן
- 50 גרם חמאה
- 4 שיני שום פרוס – (מרינה פטריות)
- 2 חבילות פטריות שמפיניון חתוכות גס (מומלץ שני סוגים) – (מרינה פטריות)
- תבליני זארובי פיצוחי הגליל:
- מלח
- רבע כפית פלפל לבן
- רבע כפית פלפל שאטה
- מעט אגוז מוסקט
- 2 כוסות מים רותחים / ציר ירקות / ציר פטריות
- 250 מל שמנת מתוקה 38%
- פרמז׳ן בנדיבות – (רמי לוי)
להגשה:
- שמן כמהין לבנות
- פרמז׳ן
אופן הכנת הריזוטו:
- לטגן שום פרוס בסיר בינוני עם שמן זית וחמאה (שמן הזית מוסיף עוד טעם וגם מונע מהחמאה להישרף) ולהוסיף את הפטריות החתוכות גס.
- לערבב ולהוסיף את הפתיתים - יש ריח מושלם בבית עכשיו.
- בשלב זה אפשר גם להוסיף רבע כוס יין לבן, אך לא חובה.
- להוסיף את התבלינים ולפתוח אותם מעט בשמן - פלפל שאטה, פלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט.
- להוסיף כוס מים רותחים ולערבב היטב, כשהמים מצטמצמים להוסיף פרמז׳ן בנדיבות ועוד מים ולערבב שוב ללא הפסקה על אש גבוהה עד שהמים מתאדים. התהליך אמור לקחת 5-10 דק.
- להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב היטב
- להוריד מהאש ולהוסיף 25 גרם חמאה ולערבב
- להגיש בצלחות הגשה יחד עם פרמז׳ן ושמן כמהין לבנות