מצרכים:

חצי קילו בשר לטחינה של ויקטורי

שלוש כוסות אורז בסמטי של מאסטר שף 

מיץ לימון של מאסטר שף 

חופן צנוברים של קליית גת

כוס שמן זית של בית השיטה

30 גרם מרגרינה 

מלח 

פלפל אנגלי  

פלפל שחור 

כוס שמן קנולה  

ק"ג עלי גפן טריים (או עלי גפן שהוקפאו והופשרו)

אופן ההכנה

להכנת המילוי:

1. לטחון את הבשר.

2. לשטוף את האורז ולסנן

3. שמים בקערה אורז, בשר צנוברים, כוס שמן זית, פלפל שחור, פלפל אנגלי ומלח ומתחילים ללוש ולעסות את המילוי, עד שמתקבלת תערובת אחידה. 

4. לתקן תיבול לפי הטעם. 

גלגול עלי הגפן:
1. לפרוס 20 עלי גפן על משטח העבודה על קרש עץ גדול.  

2. לקחת קצת מהמילוי ולהניח על כל עלה לרוחבו (בהתאם לגודל העלה). 

3. לסגור את הקצוות ולהתחיל לגלגל את העלה.  

בישול עלי הגפן:

1. לסדר את העלים אחד ליד השני בסיר, בצורת שתי וערב.  

2. למלא עד הסוף את סיר עלי הגפן במים.

3. לתבל במלח, פלפל אנגלי ופלפל שחור.

4. לכסות את עלי הגפן עם צלחת כדי להדק אותם. 

5. לכסות את הסיר עם מכסה ולהביא לרתיחה ראשונה על אש גבוהה.

6. להנמיך לאש הכי קטנה ולבשל במשך 40 דקות.

7. להוסיף מיץ לימון, לכסות ולהביא לרתיחה ל-40 דקות נוספות על אש קטנה.

8. להוסיף שמן זית מתחת לצלחות ולכסות לעוד רתיחה.

9. להנמיך לעוד 40 דקות 

10. להוריד מהאש, להוציא את הצלחות, להוסיף את המרגרינה, לכסות עם המכסה ולעטוף במגבת כדי שיישאר חם. 

זמני הבישול תלויים בגודל הסיר. הזמנים במתכון הנ"ל הוא לסיר קטן.

הגשת המנה:

1. הופכים את הסיר על צלחת הגשה עגולה וחגיגית ומקבלים עוגת עלי גפן.