מרכיבים:

לבצק:

  • 1 ק"ג סולת - (סוגת)
  • 3 חופנים של בורגול דק - (סוגת)
  • 4 כפות שמן
  • 800 מ"ל מים
  • קורט מלח

למילוי:

  • 1 ק"ג בשר צלעות מס' 2 חתוך לקוביות קטנות - (רמי לוי)
  • 8 עלי דפנה – (מרינה פטריות)
  • חב' עלי סלרי - (מרינה פטריות)
  • 10 שיני שום – (מרינה פטריות)
  • 2 בצלים
  • כף בהרט לקובה, חוואיג' למרק, מלח ופלפל - (זארובי פיצוחי הגליל)
  • למרק:
  • 2 בצלים
  • 10-12 שיני שום – (מרינה פטריות)
  • חב' עלי סלרי – (מרינה פטריות)
  • 3 חבילות עלי מנגולד – (מרינה פטריות)
  • מיץ לימון מ-2 לימונים
  • חואיג׳ למרק, כף כורכום, מלח, פלפל שחור - (זארובי פיצוחי הגליל)

אופן הכנת הבשר:

  1. מניחים את קוביות הבשר ועלי הדפנה בסיר עם מים לכיסוי.
  2. לבשל כשעה בסיר לחץ או 3-4 שעות על להבה בינונית עד שהבשר רך. 

אופן הכנת מילוי הבשר:

  1. לטחון דק שום, בצל ועלי סלרי.
  2. לפרק את הבשר המבושל שהתקרר לרצועות דקות מאוד
  3. לערבב את הירק עם הבשר המפורק וקצת מהמים שהתבשלו עם הבשר
  4. להוסיף מלח, פלפל חוואיג' למרק ובהרט לקובה 

אופן הכנת הבצק:

  1. לערבב בקערה את הסולת, הבורגול והמלח
  2. להוסיף מעט מאוד שמן ולערבב הכל
  3. להוסיף את המים
  4. להניח בצד למנוחה של חצי שעה

אופן הכנת הקובות ובישולן במרק:

  1. לקרוץ כדורים מהבצק של הסולת
  2. לשטח את העיגולים בעזרת מים על יד אחת, למלא בבשר ולסגור לכדור טיפה שטוח.
  3. מומלץ להקפיא מעט את הקובות לפני הבישול

אופן הכנת המרק:

  1. לטחון במעבד מזון יחד את הבצל, עלי הסלרי, והשום
  2. לטגן עד להזהבה
  3. להוסיף את התבלינים והלימון
  4. להוסיף את עלי המנגולד קצוצים דק
  5. להוסיף מים למרק ולהביא לרתיחה
  6. כאשר המרק רותח, להוסיף את הקובות לבישול של 20 דקות