מצרכים
1.2 ק"ג צלי כתף מספר 5 (רמי לוי)
כוס יין אדום יבש
2 כפות שמן
2 גזרים חתוכים לטבעות
2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
גבעול סלרי קצוץ דק
2 פלפל שושקה חתוך לרצועות
תבליני זארובי:
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
3 כפות פפריקה הונגרית מתוקה
כפית פפריקה הונגרית חריפה
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מיורן
חצי כפית פלפל אנגלי
לבצקניות
250 גרם קמח מנופה (רמי לוי)
ביצה
מים
מלח, פלפל
אופן ההכנה
להכנת הבצקניות
1. מרתיחים מים בסיר קטן ומוסיפים כף מלח ושתי כפות שמן
2. מערבבים בקערה קמח, ביצה, מלח ופלפל עם מעט מים ומערבבים עד לקבלת בלילה מעט נוזלית
3. ליצירת הבצקניות - מוסיפים חלק מהבלילה לסיר עם המים באמצעות תרווד מחורר
4. לאחר שהבצקניות מתחילות לצוף מוציאים אותן מהמים וכך ממשיכים עד לסיום הבלילה שהכנו
להכנת הגולאש
5. בסיר גדול מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מערבבים היטב ומוסיפים את הבשר
6. מטגנים את הבשר עד לסגירתו מכל הצדדים
7. מוסיפים יין אדום, תבלינים ומים עד לכיסוי הבשר
8. מערבבים ומניחים לבשר להתבשל במשך שעה וחצי
9. לאחר בישול חלקי מוסיפים את הירקות, מערבבים ומניחים לסיר להתבשל לעוד חצי שעה
10. מוזגים לקערית מרק ומוסיפים את הבצקניות.