מצרכים:

לקציצות הבשר:

  1. חצי קילו בשר טחון טרי - המעדנייה רמי לוי
  2. 1 בצל לבן
  3. 1 בצל סגול
  4. חופן כוסברה ופטרוזיליה - מרינה פטריות
  5. 3 שיני שום - מרינה פטריות
  6. רבע כוס שמן זית - רמי לוי
  7. תבליני זארובי פיצוחי הגליל:
    כף פפריקה אדומה
    כפית קינמון 
    רבע כפית אגוז מוסקט
    חצי כפית בהרט
    כפית שום גבישי

לירקות:

  1. 3 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
  2. 1 חציל גדול
  3. 6 עגבניות
  4. תרסיס שמן

לרוטב:

  1. כוס עגבניות מרוסקות / מחית עגבניות
  2. 3 כפות שמן זית רמי לוי
  3. כפית מלח (תבליני זארובי פיצוחי הגליל)
  4. תבליני זארובי פיצוחי הגליל:
    כפית פלפל שחור גרוס 
    כפית פפריקה מתוקה
    כפית שום גבישי
  5. חצי כפית סוכר - סוגת

אופן הכנה:

  1. לחמם את התנור בתוכנית טורבו על 180 מעלות
  2. לקצוץ דק במעבד מזון את הבצלים, השום, הכוסברה והפטרוזיליה
  3. לערבב היטב את הירקות הקצוצים יחד עם הבשר הטחון
  4. להוסיף את התבלינים לתערובת הבשר ולקרר במקרר כחצי שעה
  5. ליצור קציצות גדולות בגודל כדור פינג פונג ולשטח אותן
  6. לפרוס את תפוחי האדמה המבושלים לפרוסות עגולות בעובי 2 ס"מ
  7. לחתוך חציל לפרוסות דקות, למרוח בשמן זית/ספריי שמן זית, לתבל במלח ולאפות בתנור על חום של 180 מעלות במשך כ-10-15 דקות
  8. לפרוס את העגבניות לפרוסות דקות
  9. לסדר בתבנית עגולה את הירקות והקציצות לפי הסדר הבא: תפוח אדמה, קציצה, תפוח אדמה חציל, עגבנייה וחוזר חלילה
  10. לערבב בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב
  11. ליצוק את הרוטב לתוך התבנית
  12. לעטוף את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף ולהכניס לתנור לשעה ועשר דקות
  13. להסיר את הנייר הכסף והאפייה ולהמשיך לאפות בתנור לעוד כ-20 דקות.