מצרכים:
לקציצות הבשר:
- חצי קילו בשר טחון טרי - המעדנייה רמי לוי
- 1 בצל לבן
- 1 בצל סגול
- חופן כוסברה ופטרוזיליה - מרינה פטריות
- 3 שיני שום - מרינה פטריות
- רבע כוס שמן זית - רמי לוי
- תבליני זארובי פיצוחי הגליל:
כף פפריקה אדומה
כפית קינמון
רבע כפית אגוז מוסקט
חצי כפית בהרט
כפית שום גבישי
לירקות:
- 3 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
- 1 חציל גדול
- 6 עגבניות
- תרסיס שמן
לרוטב:
- כוס עגבניות מרוסקות / מחית עגבניות
- 3 כפות שמן זית רמי לוי
- כפית מלח (תבליני זארובי פיצוחי הגליל)
- תבליני זארובי פיצוחי הגליל:
כפית פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
כפית שום גבישי - חצי כפית סוכר - סוגת
אופן הכנה:
- לחמם את התנור בתוכנית טורבו על 180 מעלות
- לקצוץ דק במעבד מזון את הבצלים, השום, הכוסברה והפטרוזיליה
- לערבב היטב את הירקות הקצוצים יחד עם הבשר הטחון
- להוסיף את התבלינים לתערובת הבשר ולקרר במקרר כחצי שעה
- ליצור קציצות גדולות בגודל כדור פינג פונג ולשטח אותן
- לפרוס את תפוחי האדמה המבושלים לפרוסות עגולות בעובי 2 ס"מ
- לחתוך חציל לפרוסות דקות, למרוח בשמן זית/ספריי שמן זית, לתבל במלח ולאפות בתנור על חום של 180 מעלות במשך כ-10-15 דקות
- לפרוס את העגבניות לפרוסות דקות
- לסדר בתבנית עגולה את הירקות והקציצות לפי הסדר הבא: תפוח אדמה, קציצה, תפוח אדמה חציל, עגבנייה וחוזר חלילה
- לערבב בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב
- ליצוק את הרוטב לתוך התבנית
- לעטוף את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף ולהכניס לתנור לשעה ועשר דקות
- להסיר את הנייר הכסף והאפייה ולהמשיך לאפות בתנור לעוד כ-20 דקות.