מצרכים

להכנת הבצק

קילו קמח מנופה רמי לוי

חצי כוס שמן קנולה

2 כפות שמרים

2 כפות סוכר

כוס וחצי מים

כפית וחצי מלח

להכנת המילוי

סלסלת פטריות שמפניון וסלסלת פטריות פורטובלו קצוצות דק (מרינה פטריות)

קילו חומוס קפוא

3 בצלים

כף כמון, כף כורכום, מלח, פלפל (תבליני זארובי)

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

1. מניחים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר ומערבבים עם וו לישה

2. מכסים את הקערה בניילון נצמד להתפחה כחצי שעה עד שעה

הכנת המילוי:

3. מבשלים את גרגרי החומוס לפי ההוראות על האריזה וכשהחומוס מתרכך טוחנים אותו במעבד מזון יחד עם התבלינים. מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן ומוסיפים את החומוס הטחון לטיגון קל של שתי דקות

4. מניחים את תערובת החומוס עם הבצל בצד להתקררות

5. מטגנים את הפטריות והתבלינים כמה דקות עד לריכוך

6. מוסיפים את החומוס המוכן עם הבצל לתערובת הפטריות ומערבבים היטב

הכנת הסמבוסק:

7. מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים וקורצים עיגולים בקוטר של 9 ס"מ. במרכז של כל עיגול שמים כף מהמילוי וסוגרים

8. מחממים שמן עמוק בסיר סוטאז' ומטגנים את הסמבוסק עד להשחמה קלה משני הצדדים.