מצרכים ל10-12 מיני פיתות קטנות:

4 כוסות קמח כוסמין מלא

כף שמרים יבשים

כפית מלח שטוחה

2 כפות סוכר

כוס וחצי / 2 כוסות מים חמימים

4 כפות שמן זית של בית השיטה

מצרכים למילוי הפיתה:

ממרח תמרים בטעם שוקולד של קליית גת

גבינת שמנת שום שמיר של טרה

2 כפות פירורי לחם כשר לספח

גבינת קשקבל של טרה

טפנד בהכנה ביתית (אופן הכנה בהמשך)

ממרח עגבניות מיובשות של מאסטר שף

מצרכים לטפנד:

זיתי קלמטה מגולענים של בית השיטה

3 כפות שמן זית

3-4 שיני שום

חופן כוסברה

אופן הכנת הטפנד:

1. להכניס לקוצץ ידני את כל המרכיבים.

2. לקצוץ דק עד למרקם הרצוי.

3. להכניס את הממרח לצנצנת סגורה.

טיפ: ניתן להכין כמות גדולה ולהכניס למקפיא.

אופן הכנת הפיתות:

1. להכניס לקערת המיקסר (ניופאן) קמח, שמרים, מלח וסוכר ולבסוף את המים ולערבל עד לקבלת מרקם נעים ומעט דביק. (כ- 4 דקות).

2. להוסיף שמן ולערבב.

3. להתפיח את הבצק במקום חמים כחצי שעה.

4. להוריד את נפח ההתפחה עם אגרוף ולקרוץ ידנית כדורים מהבצק.

5. לשטח ידנית על ריבועי נייר אפייה ולהתפיח עוד שש דקות

6. למרוח על הבצק את המילוי הרצוי (ממרח תמרים, ממרח עגבניות, טפנד, גבינת שמנת שום שמיר או כל מילוי אחר שאתם אוהבים) לכדרר את הבצק ולשטח אותו למורת פיתה.

7. לחמם מחבת (פוד אפיל) ולהניח את הפיתה עם נייר האפייה.

8. לבשל שתיים שלוש דקות. כדי להשיג כיס תפוח ויפה.

9. כשהופכים את הפיתה לצד השני, להגביר את האש ולכסות עם מכסה לעוד שתי דקות.