מצרכים לכ-20 קובות בגודל בינוני
שמן
1 בצל
1 עגבנייה
רבע כפית סוכר
מים חמים
4 כפות של רסק עגבניות - מאסטר שף
אבקת מרק עוף לפי הטעם
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
פפריקה אדומה רבע כפית
חתיכה של רבע דלעת
מצרכים למילוי של הקובה
חצי קילו סולת (אפשר גם קצת יותר מי שאוהב קובות עבות יותר)
רבע כוס שמן
מים - שמים קצת פחות מרבע כוס לפי העין שמים טיפה מערבבים ואם יש צורך לערבב ואז להוסיף עוד קצת.
מלח
אבקת מרק עוף
מצרכים לבשר של הקובה
חצי קילו בשר טחון
פטרוזיליה או כוסברה (לחתוך קצוץ)
חצי קילו סולת
פלפל
מלח
תבלין בהרט לקובה
3 בצלים גדולים (אפשר גם יותר מי שאוהב) חתוכים וקצוצים
2 שיני שום מגורדים
תוספת למרק
כוס אורז בסמטי - מאסטר שף
2 כוסות מים רותחים ומלח
אופן הכנת מילוי הקובה
1. לשפוך שמן לסיר.
2.לטגן את הבצל והעגבניה ביחד עם הסוכר.
3. לערבב עד שהבצל יהיה זהוב.
4. להוסיף חצי סיר מים.
5. להוסיף את רסק העגבניות.
6. להוסיף תבלינים: מלח ,פלפל, פפריקה אדומה ,אבקת מרק עוף.
7. לערבב.
8. לחתוך את הדלעת לקוביות ולהכניס למרק.
9. להשאיר את המרק על אש בינונית.
אופן הכנה של הבשר:
1. לערבב בתוך קערה את כל המרכיבים של תערובת הבשר.
אופן הכנה הקובות:
1. לשים את כל המרכיבים בקערה ולערבב היטב עד לקבלת בצק סולת.
*טיפ: לא לשפוך את כל המים ישר אלא לשפוך קצת לערבב ואם יש צורך להוסיף עוד טיפה.ללוש עם היד בתוך קערה ואז להניח בצד לפחות 10 דק רבע שעה.
2. לקחת חתיכה קטנה בגודל של כדור פלאפל אפשרי קצת יותר גדול ... מהסולת המוכנה.
3. לפתוח אותה עם הידיים ואז לדחוף לבפנים קצת מהתערובת של הבשר הטחון שהכנו בקערה נפרדת.
4. לסגור בתוך הבצק של הסולת בצורה של כדור ולהניח בתוך הסיר של המרק המוכן עם הדלעת.
5. לאחר שמכניסים את כל הקובות לסיר, להוסיף מעל את 2 הכוסות אורז לבן מבושל מראש ולערבב בעדינות עם המרק והקובות.
6. לכסות את הסיר עם מכסה ולבשל על אש בינונית כ-40 דק עד שעה.