מצרכים

להכנת השווארמה

8 פרגיות מפולטות ורצוי דקות - ללא עצמות (רמי לוי)

4 כפות שמן זית (רמי לוי)

תבליני זארובי:

כף גדושה של תבלין שווארמה

כף גדושה של תבלין גריל עוף 

מלח לפי הטעם

להכנת החומוס

250 גרם גרגרי חומוס יבשים – להשרות במים עם כפית גדושה של סודה לשתייה במשך 24 שעות לפני ההכנה. מסננים את המים, שוטפים את הגרגירים היטב ומבשלים בסיר גדול עם מים עד לרתיחה. לאחר הרתיחה מסירים את הקצף וממשיכים לבשל למשך כשעה, עד שהגרגרים רכים.

250 גרם טחינה גולמית –(רמי לוי)

4 שיני שום כתוש

מיץ מחצי לימון

250 מ"ל מים - להוסיף בהדרגה עד שמתקבלת מידת סמיכות רצויה

כפית מלח

כפית פלפל

להכנת הטחינה

250 גרם טחינה גולמית

מים לפי מידת הסמיכות הרצויה

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית מלח

4 שיני שום כתוש

להגשה –

חופן צנוברים

פטרוזיליה (מרינה פטריות)

אופן ההכנה

להכנת השווארמה:

1. מערבבים את התבלינים עם השמן ויוצרים משחה

2. מורחים על הפרגיות מכל הצדדים, מניחים בצד לספיגת טעמים (רצוי לשעה אבל אפשר גם פחות). פורסים את הפרגיות המתובלות אחת על גבי השנייה בתבנית

3. אופים בתנור בחום גבוה שחומם מראש במשך 45 דקות (עד שנראה כמעט שרוף בחלק העליון). אחרי שמוציאים מהתנור וקצת מתקרר, הופכים את התבנית וחותכים לרצועות דקות כמו שווארמה.

להכנת החומוס:

4. טוחנים את מרכיבי החומוס במעבד מזון ומוסיפים תוך כדי מים עד ליצירת המרקם הרצוי

להכנת הטחינה:

5. מערבבים את מרכיבי הטחינה בבלנדר מוט

הרכבת המנה

6. מורחים שתי כפות של החומוס בתנועות מעגליות על גבי צלחת ההגשה, מוסיפים את רצועות השווארמה והטחינה מעל ומפזרים צנוברים ופטרוזיליה קצוצה להגשה.