מרכיבים ל45 דמפלינגס:
לבצק:
300 גר' קמח - סוגת
½ כפית מלח - זארובי פיצוחי הגליל
150 גר' מים
למלית:
1 חבילה פטריות שימג'י – מרינה פטריות
1 חבילה פטריות יער ירדן - מרינה פטריות
3 פטריות שיטאקי מיובשות
300 גר' טופו קשה
צרור עירית - מרינה פטריות
4 שיני שום – מרינה פטריות
1 כפית מלח - זארובי פיצוחי הגליל
2 כפות רוטב סויה
½ פלפל לבן טחון - זארובי פיצוחי הגליל
1 כף יין בישול סיני (לא חובה)
1 כף שמן שומשום
למטבל:
2 כפות סויה
2 כפות חומץ שחור / חומץ אורז (לא חובה)
מעט שערות ג'ינג'ר דקות (לא חובה)
אופן הכנת הבצק:
- לערבב קמח ומלח בקערה גדולה או במיקסר עם וו גיטרה.
- להוסיף לקמח מים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, עד שכל המים נספגים והקמח הופך לגושי בצק קטנים. אם לא כל הקמח מתאחד, להוסיף כף מים.
- לאחד את גושי הבצק לכדור וללוש כ-2 דקות.
- לעטוף בניילון נצמד ולהניח ל-15 דקות.
- ללוש כמה שניות עד קבלת בצק חלק ונעים למגע, לעטוף ולהניח למנוחה לכ-30 דקות.
- בזמן הזה ניתן להכין את המלית.
- לחלק את הבצק לשניים.
- להשאיר חצי מכוסה בזמן שעובדים על החצי הראשון.
- לגלגל את הבצק לגליל צר וארוך בקוטר של 3 ס"מ.
- לחתוך את הגליל לפרוסות בעובי של כ-4-5 מ"מ ובמשקל של כ-7-8 גרם.
- לקמח היטב את פרוסות הבצק.
- לקחת פרוסת בצק, לכדרר ולשטח לדיסקית עגולה.
- לרדד את הדיסקית לעיגול דק בקוטר 7-8 ס"מ.
אופן הכנת הדאמפלינגס
המלית:
- להניח את פטריות השיטאקי בקערית עם מים רותחים ולהניח בצד.
- לפרוס את הטופו לפרוסות, לעטוף בנייר סופג ולהניח בצד ל-10 דקות. לאחר מכן לקצוץ את הטופו לקוביות קטנות.
- לקצוץ שום ועירית ולהניח בצד.
- לחתוך את הקצוות המחוברים של פטריות השימג'י, להפריד ביניהם ולקצוץ דק יחד עם פטריות היער.
- לסנן את פטריות השיטאקי מהמים ולסחוט היטב, לזרוק את החלקים הקשים של הפטריות ולקצוץ דק.
- לטגן שמן במחבת עמוקה, להוסיף שום ולטגן מעט.
- להוסיף את שלושת סוגי הפטריות ולטגן עד שהן מאבדות את נפחן ומזהיבות מעט.
- להוסיף למחבת את הטופו ולטגן
- לתבל במלח, פלפל לבן ורוטב סויה ולערבב.
- להוסיף יין בישול סיני בשולי המחבת ולערבב חצי דקה.
- להוסיף עירית קצוצה ולערבב מעט.
- להסיר מהאש ולהעביר לקערה.
- להוסיף שמן שומשום ולערבב.
הכיסונים:
- להניח כף ממלית הפטריות במרכז עיגול הבצק, לקפל את הבצק מעל המלית ולהדק בנקודה המרכזית מעל המילוי.
- ליצור 4 קפלים מכל צד לכיוון מרכז, להדק היטב ולהניח על מגש מרופד בנייר אפייה. לחזור על הפעולות עם שארית הבצק והמלית.
- לחמם מעט שמן במחבת על אש בינונית, להניח את הדאמפלינגס בצפיפות במחבת ולטגן עד שהתחתית מזהיבה.
- להוסיף מים לכיסוי תחתית המחבת ולכסות מיד במכסה על מנת לכלוא את האדים במחבת.
- לבשל 4 דקות, לפתוח את המכסה ולתת לשארית המים להתאדות.
- להעביר את הדאמפלינגס לצלחת.
- להגיש עם מטבל סויה: לערבב היטב את הסויה עם חוץ שחור או חומץ אורז ולהוסיף שיערות ג'ינג'ר דקות.