מצרכים:
לניוקי:
- 1 קילו תפוחי אדמה אדומים
- מלח גס
- 140 גרם קמח רב תכליתי - (סוגת)
- 2 חלמונים
לרוטב:
- 3 חבילות ערמונים - (זארובי פיצוחי הגליל)
- 3-4 שיני שום כתוש – (מרינה פטריות)
- 5 כוסות חלב
- 3 כפות שמן זית - (רמי לוי)
- 25 גרם חמאה
- 4 כפות שמנת מתוקה 38%
- מלח, פלפל (זארובי פיצוחי הגליל)
- רבע כפית אגוז מוסקט (זארובי פיצוחי הגליל)
לקישוט:
- מלח משולב עם צ'ילי חריף - (זארובי פיצוחי הגליל)
- מעט שמן זית ופרמז'ן – (רמי לוי)
אופן הכנת הניוקי:
- להניח את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ושכבה של מלח גס.
- לאפות כשעה בחום של 180-200 מעלות על טורבו עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
- לקלף את תפוחי האדמה ולהעביר דרך מסננת דקה.
- לערבב את תפוחי האדמה המסוננים יחד עם הקמח והחלמונים.
מומלץ בהתחלה לשים רק 100-120 גרם קמח ולערבב, במידה וצריך עוד אפשר תמיד להוסיף.
- להעביר את הבצק למשטח מקומח, לחצות את הכמות ל-2 וליצור 2 גלילים ארוכים.
- לחתוך עם סכין לקוביות בצורת ניוקי.
- לבשל את הניוקי בסיר עם מים רותחים מומלחים כ-2 דקות, עד שהם צפים למעלה ולסנן.
* מומלץ להכין את הניוקי כמה שיותר מהר, כשהרוטב כבר מחכה לו על מנת למנוע ייבוש.
אופן הכנת הרוטב:
- לטחון בבלנדר 2 חבילות ערמונים יחד עם כוס וחצי חלב 3%.
- לטגן שום כתוש במחבת עם שמן זית וחמאה. לערבב מעט ולהנמיך את האש.
- להוסיף את השמנת מתוקה, התבלינים, וחבילת ערמונים קצוצים.
- לערבב ולמזוג לצלחת.
- מעל הצלחת לסדר את הניוקי הטרי, לעטר בשמן זית, פרמז׳ן וצ׳ילי חריף.