מצרכים לשווארמה דגים:
- 250 גרם פילה דג לברק - (רמי לוי)
- 250 גרם פילה דג ברמונדי - (רמי לוי)
- 3 כפות שמן זית - (רמי לוי)
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- תבליני זארובי:
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
3/4 כפית אבקת שום
1 כף תבלין שווארמה
מצרכים לפיתה יוונית על מחבת פסים ללא תנור:
- 3 כוסות קמח פיצה - (סוגת)
- 2 כפיות שמרים יבשים - (סוגת)
- 1 כפית דבש - רמי לוי
- 1 כוס מים פושרים
- 1/2 כפית מלח
- 5 כפיות שמן זית שמן זית - (רמי לוי)
למריחה על הבצק של הפיתה:
- 1/2 כוס שמן זית
- שיני שום כתוש
- 1 כף זעתר
להגשה:
- טחינה גולמית - (רמי לוי)
- צרור כוסברה - (מרינה פטריות)
- סומק - (תבליני זארובי)
אופן ההכנה:
פיתות:
- לערבל במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, דבש ומים למשך 5 דקות במהירות בינונית.
- להוסיף את המלח והשמן ולהמשיך לערבל עוד 7 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות.
- ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה, לכסות אותה ולהתפיח כשעה וחצי-שעתיים.
- לחלק ל-8 חלקים שווים במשקל 80 גרם כל אחד ולרדד לפיתה.
- לכסות את הבצק ולתת מנוחה של 5 דקות.
- בינתיים, לערבב בקערה שמן זית עם שום וזעתר ולמרוח על צד אחד של הבצק.
- להניח את הפיתות על מחבת פסים לוהטת על הצד המשומן ולשמן גם את הצד השני.
- לחכות שיופיעו בועות ולהפוך לצד השני עד שהן מוכנות (בערך 5 דקות מכל צד).
אופן הכנת השווארמה דגים:
- לחתוך את הדג לרצועות ולהניח בקערה
- להוסיף את התבלינים והשמן, לערבב עם הדג ולהניח בצד למנוחה 10 דקות
- לטגן את הבצלים לרמת הזהבה.
- להוסיף את הדגים ולטגן אותם עד שהם נראים מוכנים.
- לערבב ולטעום. אם חסר תיבול להוסיף עוד מלח וכורכום.
להגשה:
- להניח פיתה על צלחת יפה
- לשים את השווארמה דגים מעל הפיתה
- מפזרים מעל כוסברה, טחינה גולמית וסומק לפי הטעם