מצרכים:

למילוי הפטריות:

  • 8-10 פטריות גדולות - (מרינה פטריות)
  • 500 גר בשר טחון - (רמי לוי)
  • חצי חב' פטרוזיליה - (מרינה פטריות)
  • חצי חב' כוסברה - (מרינה פטריות)
  • חופן עלי נענע - (מרינה פטריות)
  • 4 גבעולי בצל ירוק – (מרינה פטריות)
  • 1 בצל קצוץ
  • מעט שמן
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם, כף בהרט - (תבליני זארובי פיצוחי הגליל)

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • 3 כפות קורנפלור - (סוגת)
  • 5 כפות קמח תירס דק - (סוגת)
  • מעט מלח
  • שמן לטיגון

לרוטב :

  • בצל חתוך לרצועות
  • 3 גבעולים של סלרי קצוצים – (מרינה פטריות)
  • מיץ מחצי לימון
  • כוסברה לקישוט – (מרינה פטריות)
  • מלח, פלפל שחור, חוואיג' למרק, כורכום - (זארובי פיצוחי הגליל)

אופן ההכנה:

  1. לטחון במעבד מזון את כל הירק והבצל ביחד ולהעביר לקערה 
  2. להוסיף את הבשר הטחון, מלח, פלפל ובהרט ולערבב.
  3. למלא את הפטריות בצורה אחידה.
  4. לשים בקערה את הקורנפלור והקמח תירס ולערבב.
  5. לצפות את הפטריה הממולאת בביצה ואז בתערובת הקמח תירס והקורנפלור.
  6. לטגן את הפטריות עד שהן שחומות מכל הכיוונים.

לרוטב:

  1. לטגן בסיר סוטאז' את הבצל עד שהוא מזהיב ולהוסיף סלרי
  2. להוסיף את כל התבלינים פלפל שחור, מלח, חוואייג' למרק ובהרט
  3. להוסיף מעט מים ולערבב
  4. להניח את הפטריות בסיר, למזוג מים רותחים עד גובה אמצע הפטריה ולבשל 40 דקות על להבה בינונית.
  5. מיד אח"כ להעביר לתנור ל-20 דקות על 180 מעלות.
  6. להגיש עם כוסברה קצוצה מעל.