מצרכים:
למילוי הפטריות:
- 8-10 פטריות גדולות - (מרינה פטריות)
- 500 גר בשר טחון - (רמי לוי)
- חצי חב' פטרוזיליה - (מרינה פטריות)
- חצי חב' כוסברה - (מרינה פטריות)
- חופן עלי נענע - (מרינה פטריות)
- 4 גבעולי בצל ירוק – (מרינה פטריות)
- 1 בצל קצוץ
- מעט שמן
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם, כף בהרט - (תבליני זארובי פיצוחי הגליל)
לציפוי:
- 1 ביצה
- 3 כפות קורנפלור - (סוגת)
- 5 כפות קמח תירס דק - (סוגת)
- מעט מלח
- שמן לטיגון
לרוטב :
- בצל חתוך לרצועות
- 3 גבעולים של סלרי קצוצים – (מרינה פטריות)
- מיץ מחצי לימון
- כוסברה לקישוט – (מרינה פטריות)
- מלח, פלפל שחור, חוואיג' למרק, כורכום - (זארובי פיצוחי הגליל)
אופן ההכנה:
- לטחון במעבד מזון את כל הירק והבצל ביחד ולהעביר לקערה
- להוסיף את הבשר הטחון, מלח, פלפל ובהרט ולערבב.
- למלא את הפטריות בצורה אחידה.
- לשים בקערה את הקורנפלור והקמח תירס ולערבב.
- לצפות את הפטריה הממולאת בביצה ואז בתערובת הקמח תירס והקורנפלור.
- לטגן את הפטריות עד שהן שחומות מכל הכיוונים.
לרוטב:
- לטגן בסיר סוטאז' את הבצל עד שהוא מזהיב ולהוסיף סלרי
- להוסיף את כל התבלינים פלפל שחור, מלח, חוואייג' למרק ובהרט
- להוסיף מעט מים ולערבב
- להניח את הפטריות בסיר, למזוג מים רותחים עד גובה אמצע הפטריה ולבשל 40 דקות על להבה בינונית.
- מיד אח"כ להעביר לתנור ל-20 דקות על 180 מעלות.
- להגיש עם כוסברה קצוצה מעל.