מצרכים 

קילו קמח מנופה

2 כפות שמרים

כף מלח

1/2 כוס סוכר בכוס חד פעמי

לערבב הכל ביחד ואז להוסיף 3/4 כוס שמן

 ו-2 ביצים אפשר גם ביצה אחת

  • לטובת מתכון להפרשת חלה יש להכפיל את המצרכים בשניים. 

אופן ההכנה

1. להכניס לקערה את המצרכים לפי הסדר. 

2. ללוש היטב את הבצק. 

3. תוך כדי לשפוך מים. כ-2 וחצי כוסות בגודל חד פעמי בהדרגה כמובן שלא יהיה פחות מידי מים או יותר מידי לכן חייב בהדרגה.

טיפ: אפשר להוסיף מעל הבצק קצת שמן או שמן זית ולהמשיך ללוש שהבצק יהיה יותר רך .

4. לתת לבצק לתפוח כשעה-שעה וחצי ולכסות במגבת. 

5.אחרי התפיחה, ניתן לעשות צורות בבצק לפי העדפה.

6. מעל הבצק ניתן למרוח ביצה, שומשום, זעתר, סוכר חום, קצח, איך שאוהבים.

7. להכניס את הבצק לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 30-40 דקות ולבדוק מידי פעם.

8. להוציא כשהחלה זהובה ומוכנה.