בין אם את חדשה בתל אביב ורוצה לפרוץ את גבולותייך, להגשים את חלומותייך ולחיות בתחושה שזו השנה שלך ואת הולכת למצות אותה עד תום, או בין שאת מהזן הנדיר של הבחורות שגדלו בעיר אבל עדיין לא ממש בטוחה איך מתנהגים בסיטואציות מסוימות, הכנתי לך מדריך קצר שיאפשר לך לשרוד את הג'ונגל האורבני. והפעם: איך נשרוד מגורים עם שותפים?

אמנם את מרבית חיי הבוגרים העברתי עם בני זוג או בדירה לבד, אבל הייתה לי אפיזודה קצרה עם שותפים, וחלק מהכתוב הגיע מניסיון של חברות. 

1. חברה יקרה לי

המלצה שלי: אל תעברי לגור עם חברה. אמנם ישנם מקרים שבהם זה עובד, אבל ברובם זה עלול ליצור קרע בלתי הפיך בחברות. פתאום תגלי שהחברה המקסימה שלך לא מנהלת אורח חיים שאת אוהבת, מתברר שהיא בכלל מבולגנת, רעשנית או לא מתחשבת בעליל. אז למה להתבאס וליצור מתח מיותר בחברות ביניכן? חפשי שותפה, מקסימום, אם לא יילך, לא הפסדת חברה לחיים.

via GIPHY

2. קראש על השותף

אני מבקשת ממך לסמן במארקר: אל תשכבי עם השותף שלך, גם לא עם שכן שחי איתך בבניין! אני מכירה מקרה אחד ויחיד שדבר כזה עבד וצמח לזוגיות יציבה, בשאר המקרים זה נגמר בכאב לב, אכזבה וחיפוש דירה חדשה.

חשבי איזה נורא זה להתבאס על מישהו שלא הלך לך איתו ואז להיות תקועה איתו באותה הדירה, ואפילו לראות את הבחורות החדשות שלו. לא כיף. גם לא מהצד שלך, בו תגלי שותף שיתאכזר אלייך ויתנקם בך על זה שהחלטת שלא מתאים לך.

via GIPHY

3. תיאום ציפיות

יש שותפים שמעדיפים לחלק את המקרר לקומות, כשכל אחד דואג לקנות מצרכים לעצמו, אך אני מעדיפה שיטה קצת יותר סוציאלית שבה קונים הכל ביחד וחיים בשיתוף. אבל היי, מה שעובד לכם זה אחלה, רק תזכרו לתאם מראש כדי למנוע אכזבות מיותרות, תחושת "לא נעים לי" או רגשות אשם כבדים כשהחלטתם, ברגע של עוז, לאכול בכפית מצנצנת הנוטלה של השותף הקמצן. 

via GIPHY