מחקר חדש הצליח להוכיח שנשים נאלצות להתמודד עם יותר קשיים והפרעות במהלך ראיונות עבודה, ביחס לגברים – בעיקר כשהריאיון מבוצע על ידי גבר. על פי תוצאותיו, נשים נקטעות לפחות פעמיים על ידי המראיין ונדרשות לענות על יותר שאלות. 

כחלק מעבודת המחקר, עקבו המדענים אחר 119 ראיונות עבודה במהלך שנתיים, שבוצעו בשתי אוניברסיטאות מובילות בקליפורניה. לטענתם, בלא מעט מהראיונות ניכר כי נשים התמודדו עם פאנל של מראיינים ונדרשו להגיע עם מצגת כדי לקצר את זמן הריאיון.

לטענת החוקרים, נראה כי נשים נקטעות לפחות חמש פעמים בממוצע במהלך ראיון ונדרשות לענות על כ-17 שאלות, לעומת גברים שנקטעו כארבע פעמים בלבד ונדרשו לענות עד 15 שאלות בלבד. "כשמצופה מנשים לענות על יותר שאלות, הן צריכות לדבר על יותר נושאים ממה שהן התכוננו אליו. זה מן מלכוד 22", ציינו החוקרים.

ראיון עבודה (צילום: Thinkstock)
לעתים נדרשות לעמוד מול פאנל|צילום: Thinkstock

בנוסף, הבחירה בריבוי שאלות לא רק מקשה על נשים להציג את עצמן, אלא דורש מהן לספק תשובות נמהרות, קצרות ולא איכותיות, שכן, זמן הריאיון קצוב ומוגבל. "רבות מהמרואיינות דילגו על שאלות בגלל מגבלות זמן. בלא מעט מקרים נשמעו משפטים כמו: 'אני ממהרת כדי להגיע לחלק העיקרי של השיחה'", הוסיפו.

המחקר בוצע בעקבות ביקורת על השליטה הגברית בענף המחקר באוניברסיטאות מובילות בעולם ועל המוגבלות של נשים להתקדם במרחבים האקדמאיים. כשממצא נוסף שמחזק את הטענה הזו, הראה שנשים נאלצות להוכיח את הטענות שלהן יותר מפעם אחת – מה שמטיל ספק בכישוריהן כחוקרות ולבסוף, להפסיד משרות בכירות ונחשקות. 

ביקורת נוספת שהתניעה את המחקר, היא הטענה על פערי השכר באנגליה שהראו שנשים מרוויחות 14% פחות מגברים בתפקידים דומים ואף זכו לבונוסים נמוכים יותר. נוסיף שהפער בארה"ב עומד על כ-18% ובישראל כ-16%.