הבילוי המושלם לקיץ, זה שאמור להיות גם הזול מכולם, הפך בשנים האחרונות למעמסה כלכלית לא פשוטה. גם אם הכניסה לחוף לא עולה כסף - מחירי החניות, השמשיות והכיסאות כמו גם מחירי הארטיקים והשתייה גורמים לנו להוציא לא מעט כסף.

יחד עם המועצה לצרכנות יצאנו לבדוק לפני כחודש 18 חופים ברחבי הארץ, בחיפה, קרת חיים, קריית ים, נהריה, אשקלון, פלמחים, אכזיב, בת ים, הרצליה, ראשון לציון וכמובן תל אביב כדי לברר כמה יעלה לכם בקור עם הילדים או החברים בחופש הגדול.

הסיירים שנשלחו לחופי הים, התבקשו לבדוק תחילה את סביבת החוף: האם ניתן להגיע לחוף בתחבורה ציבורית או ברכב בלבד ומהם מחירי החניה וגודל החניה. לאחר שהחנו את רכבם, ניגשו לבדוק את מחירי השמשיות וכסאות השיזוף וכן את מחירי המוצרים הבסיסיים שבמזנונים ובמסעדות הממוקמים בחופי הים כגון ארטיק קרח, טילון קטן, בקבוק מים 500 מ"ל וקולה זירו חצי ליטר.

אתגר החניה

את האתגר הראשון של הביקור בחוף הים כולכם בוודאי מכירים מקרוב: אתגר החנייה או לחלופין מחסום דמי הכניסה. הסיירים שנשלחו מטעם המועצה לצרכנות מצאו כי בכל החופים נמצא כי קיימת חניה לבאים ברכב, ברוב החופים החניה והכניסה בתשלום סביר (לעיתים חניה ליום שלם יקרה יותר), אולם לצערנו בשלושה חופים נמצא כי אין כלל תחבורה ציבורית לחוף.

ארכיון (צילום: נמרוד דלישמן)
חוף דדו בחיפה|צילום: נמרוד דלישמן

פער של 167 אחוזים במחירי הארטיקים

האחריות על אחזקת החופים מוטלת על הרשויות המקומיות. הן מצידן מבקשות סכומי עתק מהזכיינים תוך ידיעה ברורה כי הם יגלגלו את העלויות הלאה למתרחצים. הגעתם בתחבורה ציבורית או התעצלתם להביא אתכם שמשיה או כיסא? המחיר הממוצע להשכרת שמשיה עומד על 10 שקלים והמחיר הממוצע לכיסא ולמיטת שיזוף עומד עלו 15 שקלים. בלא מעט חופים אין כלל מיטות שיזוף.

חופשה לנשמה (צילום: חדשות)
חוף בנהריה|צילום: חדשות

 

נתניהו ומודי בביקורו בארץ (צילום: לע
נתניהו ומודי. לא שילמו על הכיסאות|צילום: לע"מ, חדשות

 רוצים לאכול משהו? הילדים מסתכלים בעיניים כלות על מוכר הארטיקים? תתכוננו לשלם. והרבה. הפער המשמעותי ביותר היה במחיר הארטיק קרח - פער של 167 אחוזים. את הארטיק הזול ביותר מצאנו להפתעתנו בחוף מציצים בת"א (3 שקלים), את הארטיק היקר ביותר מצאנו בחוף דדו בחיפה בעלות 8 שקלים.

גם במחירי בקבוקי המים מצאנו פערים גדולים מאוד. בעוד שבחוף בר כוכבא באשקלון  בקבוק עולה 5 שקלים, בשני חופים מכרו לנו את אותו הבקבוק ב- 12 שקלים (חוף אכדיה בהרצליה וחוף ירושלים בבת ים). כאן מדובר על פער של 140 אחוזים.

"הגיע הזמן להפסקת ניצול הצרכנים המגיעים לשהות בחופי הים" אומר ג'וש גולדשמיד, מנכ"ל המועצה לצרכנות. "במרבית המקרים, המחירים במזנונים הינם גבוהים, לא סבירים ומקשים על יחידים וכמובן משפחות שבסך הכול רוצות לבלות בחוף".

הפעם נדגמו מוצרים בסיסיים בלבד וברור כי במוצרים יקרים יותר כמו גם בהזמנת ארוחות ושתייה אחרת – הפערים הינם משמעותיים יותר לרעת הצרכן. לכן, מומלץ לבחור בחירה מושכלת, להצביע ברגליים ולהגיע יותר לחופים בהם המחירים הוגנים וסבירים. במידת האפשר כדאי אף להצטייד מראש ולהביא מזון ושתייה מהבית . חשיבה ותכנון נכון יחסכו לכם לא מעט כסף שלאורך חודשי הקיץ והשנה מצטבר לסכומים לא מבוטלים.