ניצח גמר אחד, הפסיד בשני. מראדונה (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
גדול ממראדונה?|צילום: ספורט 5
מרץ 1992, יום ראשון, שעתיים אחרי חצות, בוקרשט. אני לא מאמין שאני כאן. נוסע ברחובות בירת רומניה כשמחוץ למונית המעופשת המעלות חוגגות מתחת ל-0. זו הפעם הראשונה שלי בחו"ל ואני לבד בעיר זרה וקפואה, יום לפני האימון הראשון שלי, בלי מלווים, בלי אבא ועם מזוודה אחת ששכחתי את קוד הפתיחה שלה. "ברוך הבא לרומניה", חייך אליי נהג המונית ואני משתדל לחייך חזרה ומנסה לא לפרוץ בבכי. אני עדיין לא מאמין שאני כאן.

אם להיות כנה, אף פעם לא חשבתי לספר את הסיפור שלי, היסטוריה ישראלית קטנה שאיש לא באמת מכיר ולא ציפיתי שתעניין אף אחד. אבל אחרי צפייה בשני הפרקים הראשונים של "שחקן זר", ועלילותיו של אדיר מיוחס בליגה השנייה באנגליה, קיבלתי בעיטה נוסטלגית אל הימים בהם כיכבתי על מגרשי האימונים של "אוניברסיטטה קראיובה", אחת הקבוצות הבולטות של תחילת שנות ה-90' בליגה הרומנית הבכירה. קבוצה שהחתימה אותי רגע אחרי שחגגתי את יום הולדתי ה-18 ושינתה את חיי לנצח.

ארכיון (צילום: AP)
רחוק מנצרת עלית, קרוב לכדורגל המזרח אירופאי|צילום: AP

אז למה היום? איך נזכרתי פתאום לספר את הסיפור האישי שלי שאיש כנראה לא מכיר? בעיקר בגלל שכבר שבוע וחצי שאני מסתובב עם כדור נפשי עצום בבטן אחרי הצפייה ב"שחקן זר" והדרך שלהם לתאר את המסע של אדיר מבני יהודה הקטנה אל גוב האריות האנגלי עם המון הומור, בדיחות ומשפחה חמה שמלווה אותו בכל אימון. הסיפור שלי לעומת משפ' מיוחס הוא מסובך הרבה יותר, עם לא מעט רגעים לא פשוטים וחוויות ששמרתי שנים עמוק בתוך ארון המזכרות בבית הוריי בנצרת עלית לצד חולצות של שחקנים רומנים אלמונים ומדליות מהתיכון.

"יובנטוס, ריאל או ליברפול, הנה, אני עוד רגע מגיע"

נולדתי לפני 41 שנים בביה"ח העמק בעפולה. כמו כל אמא של כדורגלן, גם זו שלי סיפרה שכבר כשהתהפכתי אצלה בטן ורקדתי לה על שלפוחית השתן הייתי משחרר בעיטות יוצאות דופן, ובכל פעם שאבא שלי היה מניח את היד על הבטן שלה הוא היה מחייך חיוך עצום כי ידע שהבן שלו הולך להיות כדורגלן, כמו שהוא תמיד חלם להיות. כבר בגיל צעיר הוא רשם אותי לקבוצת ילדים ב' של הפועל נצרת עלית, ובגלל שהייתי בן יחיד, כל תשומת הלב שלו הוקדשה אליי ולטיפוח יכולות הכדורגל שלי. "אהבתי את מראדונה, הוקסמתי מפלה, אבל אתה הולך להיות גדול יותר משניהם" הוא היה אומר לי בכל לילה לפני שהלכתי לישון, ואני האמנתי לו. כן, אני לא מתבייש להגיד שעוד לפני שלמדתי לכתוב בכתב עגול כבר ידעתי מה צופן לי העתיד – אני הולך להיות הכדורגלן הישראלי הגדול ביותר שצמח פה.

תמונות הריון מפחידות (צילום: awkwardfamilyphotos.com)
"כבר בבטן הייתי משחרר בעיטות יוצאות דופן"|צילום: awkwardfamilyphotos.com
מאותו הרגע הדרך שלי לאירופה עלתה על המסלול המהיר: קבוצת ילדים א', ילדים ב', נערים, נוער, ניסיון גיוס לצה"ל בתור ספורטאי מצטיין שכשל, שחרור מהצבא והופה, אני באירופה. כן, זה נשמע קצת מופרך, אבל לא שיחקתי אפילו עונה אחת בקבוצה בוגרת כאן בארץ – אבי "פינצ'ר", הסוכן שניהל אותי באותה תקופה, פיזר קלטות שלי בכל רחבי היבשת ובאחד האימונים שלי בנצרת הוא הגיע נרגש לחדר ההלבשה והודיע לי: "אייל, אתה יכול ללכת להיפרד מאבא ואמא ולארוז מזוודה. אתה טס לרומניה להתרשמות ב"אוניברסיטטה קראיובה". כנראה שאין צורך להרחיב על התחושות שהציפו אותי באותו הרגע - להתראות ישראל ושלום לתחנה הראשונה שלי בדרך לאחת הקבוצות הגדולות באירופה – יובנטוס, ריאל או ליברפול, הנה, אני עוד רגע מגיע.

שבוע וחצי של הכנות, שיחות טלפון, פרידה מכל מי שאי פעם האמין שאני הולך להיות הגדול מכולם, והנה אני ברומניה. לגמרי לבדי, חוץ מנהג המונית שחיכה לי בשדה התעופה בשעת לילה מאוחרת. בלי אבא תומך, בלי פלאפונים ובלי "פינצ'ר" שאמר לי שהוא יצטרף אליי שבוע לאחר מכן. וכך, באמצע הלילה הכי קר בשנה נכנסתי לחדר המלון ששכרה לי הקבוצה שעד אותו יום אפילו לא הכרתי את שמה וניסיתי להירדם. למרות השבוע המטורף שעבר עליי לא הצלחתי לעצום עין ובלי הכנה מוקדמת הדמעות החלו לשטוף את המצעים הלבנים. עד היום אני לא ממש יודע אם היו אלה דמעות התרגשות או עצב, אבל באותו הלילה במלון פשוט התפרקתי, והיום כשאני רואה את אדיר מיוחס מתחיל את דרכו רחוק מהבית אבל עם כל המשפחה סביבו, הדמעות האלה צפות שוב.

>> בשבוע הבא אייל מצטרף לאימון הראשון שלו בקבוצה, מקבל את הכינוי "ציון" ומתחיל להתרגל לחיים החדשים ברומניה.

"שחקן זר", שני, 21:00