מסעדת TYO קומבינציה ליחיד  (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
הכל תלוי בחומרי הגלם|צילום: עודד קרני, mako אוכל

לפעמים נדמה לנו שהמאכל המגולגל והאהוב מיפן היה פה תמיד, ושבכלל נולדנו עם זוג צ'ופסטיקס ביד. אבל האמת היא שתרבות הסושי הגיעה אלינו רק בעשור האחרון וכבר הספיקה לכבוש את הארץ בסערה.

הרולים המגולגלים מופיעים בשלל צורות, צבעים וטעמים, אך המרכיבים שתמצאו תמיד בכל רול יהיו אורז סושי עם חומץ, אצות ודגים טריים (אפשר גם ירקות בשביל הטבעונים שביניכם). אז בשביל מי שחפצה נפשו ברול סושי טעים ומפנק ולטובת תלמידי הצילו! שיתמודדו בשלישי הקרוב אם האתגר האסייאתי, אספנו את הסושיות הכי שוות בכחול לבן.

פו סושי 

מסעדת הסושי FU הפכה לשם דבר בקרב תל אביבים חובבי סושי - מדובר במסעדה שהפכה למקום בילוי תוסס ורועש בכל ימות השבוע בזכות האווירה, הקוקטיילים וכמובן, איך לא, הסושי. בפו מטפלים באצות ובאורז הדביק במקצועיות, ומגלגלים לסועדים רולים טעימים בצורה יוצאת דופן. לא הצלחנו לבחור את הרול הכי טעים, אז נמליץ לכם על אחת הקומבינציות כך שתוכלו לטעום מכמה רולים שונים. אה כן, ובהצלחה עם הסיפור הזה של להזמין מקום. 

>> פו סושי, ירמיהו 32, תל אביב

ג'פניקה

לא יכולנו לדבר על סושיות מבלי להזכיר את הרשת הותיקה והמצליחה ג'פניקה. כשבא לנו סושי טעים במחיר שלא יכאיב לנו לארנק זה לגמרי המקום שאנחנו הולכים אליו. הרשת שקמה אי שם בשנת 2004 מונה כיום 25 סניפים ברחבי הארץ ומארחת מדי יום סועדים רבים שנהנים בעיקר מרול הבית - ג'פנקו. הג'פנקו הוא בעצם רול סושי שמטוגן בשמן עמוק עם ציפוי קריספי של פנקו, מה שהופך את אותו למנה משביעה ומושחתת במיוחד. לא יזיק אם תאכלו לידו סלט קטן כדי לנטרל את רגשות האשם, שיהיה בתיאבון.

ג'פנקו (צילום: מושיקו ג'רסי, הצילו! אני לא יודע לבשל)
ג'פנקו- שניצל סושי|צילום: מושיקו ג'רסי, הצילו! אני לא יודע לבשל

>> רשת ג'פניקה, סניפים בכל הארץ

מינאטו

הסושיה הבאה הצליחה לעשות את הבלתי ייאמן - להיות כשרה וטעימה בצורה יוצאת דופן (ועוד לא אמרנו כלום על זה שהסניף הראשון שלה בכלל נמצא בתחנת דלק). מינאטו החלה את דרכה, כאמור, בתחנת דלק קטנה במחלף קיסריה ובשנים האחרונות התקדמה לעבר מרכז הארץ ופתחה סניף נוסף באיזור התעשייה בהרצליה. השף אקי טאמורה, נצר לשושלת של סושי שפים יפנים, והשף מתן רוזנטל, גם הוא בעל עבר קולינארי מרשים, עושים עבודה מדהימה בסושי בר הכשר ומגישים לנו מנות מדויקות להפליא. היינו שמחים לעוד כמה סניפים של הסושיה המוצלחת.

>> מינאטו, תחנת דלק פז, מחלף קיסריה והמנופים 8, הרצליה פיתוח.

m16סושי (צילום: LeeAnnWhite, GettyImages IL)
גלגלו לנו איזה רול|צילום: LeeAnnWhite, GettyImages IL

סושי MOON

המסעדה נפתחה לפני יותר מ-10 שנים והפכה למוקד עליה לרגל לכל חובבי הסושי בארץ. המקום, שידוע בעיקר בזכות התפריט המאוד לא שגרתי שלו והתוספות המושחתות והמיוחדות שנלוות לרולים, הוא בהחלט נקודה בה המזרח הרחוק הצליח להתאקלם בצורה מעוררת קנאה בארץ החלב והדבש. כך למשל תוכלו להזמין רול "אושי נפוליאון" שכחלק מההפתעות שתמצאו בתוכו יש גבינת גאודה מותכת. מעניין, מפתיע, ובעיקר טעים. 

>> MOON סושי, בוגרשוב 58, תל אביב

סוהו

ושוב נצא מגבולות תל אביב, הפעם למסעדת הסושי שאמנם נמצאת בראשון לציון אך מרגישה יותר כמו לאונג' בניו יורק - המסעדה הפופולארית מתפקדת כמקום בילוי לכל דבר בערבים ומציעה תפריט אסייאתי מפנק במיוחד. הרול האהוב עלינו הוא "ספיישל פילדלפיה רול" שמעבר לכל הדברים הטובים שיש בתוכו, הוא מתהדר בכדורי פילדלפיה מטוגנים שמעניקים לו קריספיות משגעת וטעם גבינתי עמוק שיישאר ללטף לכם את הלשון דקות ארוכות. ולסיום, אתם חייבים לבקר בשירותים המרהיבים של המסעדה. אתם תודו לנו אחר כך. 

>> סוהו, משה בקר 15, ראשון לציון

קיוטו 

קיוטו היא כבר מוסד ותיק לסושי ופועלת בארץ כבר למעלה מעשור. סביר להניח שהיא גם זאת שבכלל הכירה לרוב הישראלים את המאכל שכמעט החליף את השווארמה והפלאפל כמאכל הלאומי. במסעדה בהרצליה פיתוח אפשר למצוא לא מעט רולים שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר בארץ והם משלבים סגנון יפני וקצת ים תיכוני, כדי שנרגיש באמת בבית. אם אתם מגיעים בצהריים, אתם יכולים להשיג ארוחות עסקיות שייתנו לכם טעימה מושלמת של כל מה שלמסעדה הזאת יש להציע.  

>> קיוטו, רח' אריה שנקר 7, הרצליה

סושי ילדים TYO (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
TYO. חוויה יוצאת דופן|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
TYO

אחרונה חביבה תהיה גם זו שנפתחה ממש לאחרונה, שידועה בעיקר בזכות חומרי הגלם המעולים שהיא משתמשת בהם. הסושי בר המפונפן נפתח בקיץ האחרון וכבר הפך לשם דבר בקרב סלבריטאי ארצנו. על התפריט אחראי השף היפני יאמה סאן, ומה שבטוח הוא שאסור לכם לוותר על קוקטייל אלכוהולי לצד המנות שתבחרו. 

>> מסעדת TYO, מונטיפיורי 7, תל אביב

ועכשיו, כבכל שבוע, אנחנו מזמינים אתכם לבחור את סושיית העל שלכם, ואם חלילה לא הכנסנו לרשימה את המקום שאתם הכי אוהבים לאכול בו רולים בליווי סאקה, אתם מוזמנים לגהור בנו בטוקבקים. 

 פרק הסושי של "הצילו", שלישי (25.11), 21:00


אוהבים את הסושי שלכם דווקא בטייק אוואי? לחצו כאן למבחן הטייק אוואי של מאקו

>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"