בפרק הכי איטלקי של "הצילו! אני לא יודע לבשל", יתמודדו מחר התלמידים עם מנה מיוחדת שהכינו והגישו לבני המשפחה שלהם: פסטה ביתית אותה נאלצו להכין החל משלב רידוד הבצק ועד הגשתו בצורה אכילה עם רוטב מתאים מעל.

לכבוד שידור הפרק, הגיעו הבוקר טל ותרצה ברודי אל אולפן "הבוקר של קשת", כדי לספר מעט על החוויה האיטלקית שלהם: "הייתה המון התרגשות במהלך התכנית הספציפית הזו", מספר ברודי, "היינו סגורים במשך תקופה ארוכה באקדמיה וזו הייתה הפעם הראשונה בה יצאנו הביתה, ופעם ראשונה בה הצלחתי להכין משהו לאשתי אחרי 26 שנים", הוא צוחק. תרצה, האישה שאיתו, מספרת גם היא על הרגע בו הגיע עם צלחת הפסטה חזרה הביתה: "חלק ניכר מהמשפחה היו בבית וכולם מאוד הופתעו מהמנה שסבא הכין", היא מספרת.

 איטליה או פיצה עגבניה? (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
לא פשוט|תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת
ברודי, שכאמור העדיף מאז יום לידתו להתעסק עם טבעות כדורסל מאשר עם רינגים של עוגות, מספר על תהליך הכנת הפסטה המורכב: "היה נחמד מאוד סך הכל. התחלנו את הכל מהמקור, מהבצק, ומאוד נהניתי. כל התכנית הזו היא כיף גדול, כולם מקצועיים ומגובשים, הפרגון היה גדול ואת השאריות כדררתי לכיוון פח האשפה", הוא צוחק.

למרות החיוכים הרבים, תרצה, מספרת שלא תמיד היה קל: "בהתחלה הייתה לנו עזרה של 24 שעות אז לא הרגשתי את זה. אבל כשהילדים גדלו, פתאום הבנתי שהבן אדם ממש לא יודע לבשל", היא מספרת. טל, שמהנהן בהסכמה, מחדד: "מעולם לא היה לי את הרצון או החשק, אבל הדבר היפה היום הוא שלמדתי להעריך כמה מורכב הוא הסיפור הזה שנקרא בישול".

לסיכום, ברודי מגלה מה השינוי הכי גדול שחווה מאז עלתה התכנית לאוויר, ואכן מדובר בהפתעה: "הדבר המעניין הוא שהיום מגיעות אליי אימהות שמספרות לי שהילדים שלהן מבקשים מהן את המנות שהם ראו בתכנית, כמו האומלט שהכנתי בפרק הראשון, וזה נהדר בעיני".

"הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2

עוד בהצילו!: