האוכל במטוסים היה נושא סופר פופולרי במופעי סטדנאפ מאז הניינטיז, אבל באופן מפתיע ומקומם המצב היום לא בהכרח השתפר. ובכל זאת - כולנו מתלוננים אבל אוכלים כמו גדולים. מכירים את המחשבה הזאת של "למה לי לאכול בדיוטי פרי, תיכף ממילא עולים למטוס ויש ארוחה", או "בשביל מה להכין סנדויצ'ים בבית, במטוס אוכלים בחינם"? אז הנה סיבה אחת טובה מאוד למה כדאי בכל זאת להפסיק להתקמצן ולהוציא כסף על אוכל נורמלי.

מתברר שלמרות שהכל קטן במטוס, זה לא מונע מאתנו לצרוך הרבה יותר קלוריות בארוחות שמוגשות במטוס - לפעמים אפילו כפול ממה שהיינו צורכים בארוחה רגילה. מחקר שנערך לאחרונה בבריטניה מצא כי נוסע בריטי ממוצע צורך כ-3,400 קלוריות במהלך טיסה, ולפרופסור צ'ארלס ספנס, מחבר הספר Gastrophysics, The New Science of Eating, יש כמה הסברים לכך.



סיבה אחת, לפי ספנס, קשורה למתח שחלקנו מרגישים בזמן הטיסה ולפעמים אפילו לא בהכרח מודעים אליו. וכידוע, לחץ הוא אחת הסיבות השכיחות לאכילת יתר. סיבה שנייה גם היא די טבעית – אנחנו אוכלים יותר פשוט כדי להפיג את השעמום. בטיסה באורך של 9-10 שעות אין יותר מדי מה לעשות, ולכן כל "הסחת דעת" מאת הדיילות או צוות המטוס יכולה להיות מבורכת במיוחד. אז אנחנו לועסים עוד ועוד לחמניות קטנות, אוכלים חטיפים שאנחנו בדרך כלל לא אוכלים, ומנשנשים עוגות בחושות עם קרם - סתם כי אין לנו באמת משהו יותר טוב לעשות.

הסיבה הנוספת היא הרבה יותר מוזרה: מתברר שהסאונד שאנחנו שומעים במטוס יכול לגרום לנו לאכול יותר. כנראה שרעש המנועים שחודר לתא המטען יכול להשפיע לרעה על היכולת שלנו לחוות טעמים כמו מתוק או מלוח. כתוצאה מכך, חברות התעופה ממליחות וממתיקות את האוכל שלהן בין 15 ל-20 אחוז יותר מאשר בארוחה רגילה. זו גם הסיבה שלקפה שמגישים במטוס תמיד יש טעם מוזר.

סיבות אחרות שיכולות להשפיע, לפי ספנס, הן לחץ האוויר הנמוך במטוס, כמו גם האוויר היבש במטוס שיכול לייבש את הנחיריים שלנו. או במילים אחרות – עושה רושם שהגוף שלכם מתעוות לחלוטין, ואם ככה אז לפחות אפשר להתנחם בפחמימות.

(מקור)