זה מסוג הדברים שנשמעים מופלאים מדי מכדי להיות נכונים, ולכן הם נשמעים אמינים רק כשאנחנו ילדים – אם לא תאכל יבוא שוטר, למשל, או שקנאה עושה קמטים, ועוד מעט לא יהיה צבא, ומי שנולד במטוס יכול לטוס בחינם לכל מקום. האחרון לפחות נשמע קצת הגיוני, כי זו הרי הסיבה שלא נותנים לנשים לטוס בחודש תשיעי, לא? חברות התעופה לא רוצות לחלק כרטיסי חופשי חודשי, מן הסתם, אם הן לא חייבות על פי חוק הלידה המקובל הזה.

אז קודם כל, כמובן, הסיבה לאיסור הנסיעה בחודש תשיעי היא בריאותית-רפואית, ואין שם חוק שמעניק כניסה חופשית לטיסות עבור אף אחד. יחד עם זאת, ושימו לב ילדים, יש חברות תעופה שאכן מצייתות לשמועה המופלאה הזו: חברת Jet Airways, למשל, שהתמודדה עם לידת חירום במהלך טיסה שגרתית מדמאם בערב הסעודית לקוצ'י שבהודו.

אחת הנוסעות בטיסה החלה לקבל צירי לידה מוקדם מהרגיל, בגובה של 10.6 קילומטרים מעל פני האדמה. הקברניט מיהר לנווט את המטוס לנחיתת חירום במומבאי, אבל זה לא עזר יותר מדי: הילד פשוט רצה לצאת. בעזרתם של צוות האוויר, הדיילים, ואחות מקצועית שבמקרה הייתה על הטיסה הגיח התינוק לאוויר העולם לפני שהמטוס הספיק לנחות.

באופן מפתיע, לא מדובר במקרה חריג במיוחד, שכן לפחות חמישה תינוקות נוספים נולדו בזמן טיסה במהלך השנה האחרונה. יחד עם זאת, זה מעולם לא קרה לחברת התעופה ג'ט אירוויז, שהחליטה לחגוג את המאורע המוצלח ולהעניק לפעוט אישור טיסות חופשי בחברה במשך כל שארית חייו.

אין ספק שזה נחמד מצדם, אבל בניגוד למיתוס זה בהחלט לא מנהג מקובל בקרב כולם: רק בשנה שעברה, אישה כרעה ללדת במהלך טיסה של חברת Jetstar מסינגפור לרנגון, ואף קראה לבנה על שם החברה כאות תודה על הלידה המוצלחת באוויר. החברה מצדה התקמצנה והסתפקה בלהעניק לאם מוצרי תינוקות בשווי של 1,000 דולר בלבד. שזה בהחלט שיקול שצריך לקחת בחשבון כשהולכים על לואו קוסט.